Cinci pistoale și cocaină descoperite în locuința unui tânăr de 26 de ani din Pielești

1177

Cinci pistoale, 216 cartușe şi cocaină! Asta au descoperit polițiștii doljeni la locuința unui tânăr de 26 de ani din Pielești, în urma unei percheziții efectuate astăzi. Tânărul și bunurile au ajuns pe mâna procurorilor DIICOT Craiova pentru continuarea cercetărilor.

În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti şi o grupă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Pieleşti, la locuinţa unui tânăr de 26 de ani.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost depistate patru arme (pistoale) neletale, calibrul 9 mm, un pistol neletal, calibru 8 mm, 216 cartuşe neletale şi 15 bile din material plastic, transparent, ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă, respectiv cocaină.

Din cercetări a rezultat că armele şi muniţia ar fi fost cumpărate, în cursul lunii octombrie a acestui an, din Bulgaria şi introduse în România, fără a fi declarate organelor vamale de control.

Bunurile deţinute ilegal de către tânărul de 26 de ani au fost ridicate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, anunță IPJ Dolj.

Dosarul a fost înaintat, cu propunere de declinare a competenţei, către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, unitate competentă cu soluţionarea, în vederea luării măsurilor legale.