Cine conduce în realitate Prefectura Dolj

5346

eugen-marinescuPrefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta veghează și ca deconcentratele să implementeze politicele guvernamentale și ca administrațile locale să respecte legea.  

Aceste două componente nu l-au preocupat niciodată prea mult pe șeful juriștilor din Prefectura Dolj, Eugen Marinescu. Poate de aceea au și pierdut primăriile din Dolj procese legate de legalitatea unor hotărâri.

Singurul domeniu de care a fost cu adevărat interesat a fost acela al fondului funciar. ”Specialitatea” lui Eugen Marinescu este retrocedarea de terenuri. De aceea a și plecat o perioadă de timp cu Dan Mogoș la Domeniile Statului. Ce au făcut pe acolo cei doi, și cum Dan Mogoș a părăsit funcția acuzat de instigare la abuz în serviciu, este un alt subiect care merită tratat separat.

Acum, Eugen Marinescu are din nou posibilitatea de a-și face de cap în Prefectura Dolj. Noul prefect mai are de așteptat până să aibă acces la unele informații, și asta oricum nu este o problemă pentru Eugen Marinescu. Deja conduce instituția și o va face în continuare. Mai are câteva chestiuni de rezolvat și poate că va primi și funcția pe care și-o dorește de mult timp.

În vremurile bune, Eugen Marinescu, care acum spune că este la ALDE, se întâlnea cu Dan Mogoș pe terasa restaurantului Bulevard, la mese diferite. La o altă masa stătea Remulus Chițu, directorul Oficiului de Cadastru Dolj.

Cei care erau interesați să discute cu cei trei se opreau prima data la masa lui Dan Mogoș. După ce luau binecuvântare de la acesta, se mutau la masa juristului șef de la Prefectura Dolj, Eugen Marinescu. Și dacă mai era nevoie, mergeau și vorbeau și cu Remulus Chițu.

Eugen Marinescu este un personaj nociv pentru administrația județeană, locală și centrală, despre care vom mai scrie, pentru că acum văd că fosta gașcă de ”băieți” se adună în ALDE, și aici mă refer și la primarul comunei Sadova, Safta, care nu este străini de afacerile lui Dan Mogoș, Eugen Marinescu și Laurențiu Ivanovici cu terenurile Domeniului Statului.