CJ Dolj a atribuit contractul pentru modernizarea ultimului tronson din drumul județean Segarcea – Zăval

386

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Dolj a atribuit contractul pentru modernizarea ultimului tronson, în lungime de peste 12 kilometri, din drumul județean (DJ) 561B Segarcea – Zăval, un demers în valoare de 6,8 milioane de euro, derulat cu finanțare europeană.

„Licitația pentru desemnarea constructorului s-a încheiat, astfel că am putut semna contractul de lucrări și vom demara în curând realizarea acestei investiții pentru care am reușit să obținem fonduri nerambursabile, alături de partenerii noștri, Agenția de Infrastructură Rutieră din Sofia, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.

Odată cu acest tronson, cuprins între localitățile Segarcea și Padea, vom definitiva modernizarea drumului județean 561B pe tot traseul său. Segmentul Padea – Horezu Poenari se află deja în lucru, printr-un proiect similar, implementat tot prin INTERREG V-A, iar cel care leagă Horezu Poenari de Zăval a fost abordat și finalizat, cu finanțare europeană, în exercițiul financiar precedent.

Constructorul are la dispoziție un an pentru a derula acest demers, ce presupune nu doar refacerea completă a părții carosabile, ci și o serie de amenajări și intervenții care vor conduce la creșterea siguranței și confortului, precum și la reducerea timpilor de deplasare pentru toți cei care folosesc această arteră rutieră.

Vom asigura astfel o alternativă modernă și eficientă pentru conexiunea între Craiova și sudul județului, unde se află orașul-port Bechet, ceea ce se va traduce și într-un impuls pentru economia locală în această zonă cu aproape 27.000 de locuitori“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Contractul de lucrări pentru modernizarea DJ 561B Segarcea – Zăval, tronsonul km. 0+000 – 12+130, a fost atribuit asocierii formate din Trustul de Construcții Drobeta S.A. și Gidazi Prod Com S.R.L., la o valoare de 33.262.850 de lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție de 5 ani.

Alături de reabilitarea carosabilului, investiția mai include amenajarea unor trotuare cu suprafața cumulată de peste 10.000 de metri pătrați, realizarea a 14 stații de autobuz, a 6 parcări și a 12 treceri pentru pietoni, prevăzute cu sisteme de iluminat și indicatoare cu panouri solare, precum și cu senzori de detecție a persoanelor.

Lucrările de modernizare se derulează în cadrul proiectului „Montana – Dolj: Acces mai bun – comunități mai apropiate“, cu o valoare totală de 11.715.153,04 euro, implementat prin intermediul programului european de finanțare INTERREG V-A România – Bulgaria.

BIROUL DE PRESĂ