Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control a SRI: sunt încă 337 de protocoale active semnate de SRI! Orice protocol va mai fi semnat, trebuie prezentat în comisie

829
Serviciul Român de Informații (SRI) a semnat peste 560 de protocoale, după Revoluție, iar din acestea, 337 sunt active. În zona justiției, mai sunt două protocoale, ambele pe securitate națională, dar sunt secrete, a declarat, astăzi, Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control SRI, după ce s-a încheiat audierea lui Eduard Hellvig, care a durat opt ore.

”Sunt semnate protocoale între SRI și instituții din 1990. În total au fost 565 de protocoale sau acorduri. Dintre aceste, 432 protocoale, restul acorduri și documente. 337 sunt active, 194 denunțate și 94 abrogate ca urmare a schimbării legislației. 18 protocoale sunt semnate cu instituții din justiție, unele sunt denunțate, altele sunt clasificate. Două sunt încă în vigoare și au caracter secret. Cele două sunt la Comisie. Ne-au fost prezentate și documentele din zona justiției, am cerut să ne fie trimise toate documentele. Ele vor fi desecretizate, vor fi făcute publice, unele. A rămas ca orice fel de protocol care va mai fi semnat de SRI să fie prezentat și în Comisie, pentru a fi un control real.”, a spus Claudiu Manda.