Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, susține organizarea unui nou miting al simpatizanților partidului

831

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat, astăzi, că este unul dintre susținătorii ideii de organizare a unui nou miting PSD. Spune însă că oricine vrea să protesteze sau să iese în stradă pentru orice motiv, lucru democratic de altfel, trebuie să obțină autorizație.

Claudiu Manda, președintele PSD Dolj a spus, astăzi, că susține organizarea unui nou miting la care să participe simpatizanții partidului: „Dacă şi ceilalţi colegi din ţară, din Comitetul Executiv, sunt de acord, eu sunt unul dintre oamenii care susţin. Şi vă spun în calitate de preşedinte PSD Dolj că sunt mulţi oameni din PSD Dolj care m-au abordat pe mine sau pe colegii mei, şi nu numai din PSD că nu vorbim nu doar de membri, care ziceau că ar trebui să ieşim şi noi fie în București, fie la Craiova. Eu i-am îndemnat, deocamdată, să fie calmi”.

„Am văzut în ultima perioadă două mitinguri. Pe de-o parte, vorbim despre mitingul de vineri, presupusul miting al Diasporei, care în opinia mea nu a fost mitingul Diasporei. Pe de altă parte, am văzut mai degrabă nişte instigatori, huligani, galerii, rămâne să vedem cine sunt de fapt aceste persoane şi dacă au acţionat conform unui plan şi în interesul cui. Eu am rămas surprins de reacţia preşedintelui României. În loc să fie mediator între puterile statului şi să apere Jandarmeria care nu a făcut altceva decât să aplice legea, (preşedintele – n.r.) a făcut intervenţie publică la Parchetul General să ancheteze jandarmi. Nu ştiu dacă cu scopul de a-i timora pe jandarmi, cu scopul de a fraterniza cu protestatarii agresivi”, a mai precizat Claudiu Manda.

„Celălalt miting, evenimentele de după, au arătat că se poate face şi protest paşnic în România, că e dreptul constituţional al oamenilor să protesteze dacă au ceva de protestat. La niciunul din aceste mitinguri, în afară de celebrul slogan, nu am văzut nimic altceva ca mesaj pe care Guvernul să-l ia în calcul. În general, protestele se fac împotriva unei decizii. Cine doreşte să protesteze pentru statul de drept, nu ar fi bine, totuşi, să obţină şi autorizaţie legală, să îşi asume cineva, să spună de când până când? Aşa cum am făcut noi când am protestat împotriva abuzurilor. Inclusiv contract cu salubritatea am avut noi”, a mai spus liderul PSD Dolj.