Cod Galben de vânt puternic în Dolj și scădere drastică a temperaturilor! Vezi ce spun meteorologii

1719

Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de vânt, care vizează și Doljul, valabilă mâine. În plus, meteorologii anunță că urmează o scădere drastică a temperaturilor, cu 8 – 10 grade.

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de vânt puternic, valabilă mâine, 24 septembrie, între orele 10.00 și 23.00, în Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană.

Potrivit ANM, în regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.  

Mai mult, meteorologii avertizează că urmează o răcire a vremii care începe de mâine în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.