Complexul Energetic Oltenia, pe lista de priorități a Guvernului

0
858

O comisie din care vor face parte reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale va fi prezentă, în perioada următoare, în subunitățile Complexului Energetic Oltenia pentru a efectua o auditare a locurilor de muncă din prisma condițiilor deosebite de lucru ale salariaților. Hotărârea a fost luată în urma unei întâlniri desfășurate la începutul acestei luni, la sediul Ministerului Energiei, vizând demersurile necesare emiterii unui act normativ în vederea prelungirii perioadei de acordare a condițiilor deosebite de muncă pentru următorii 3 ani, începând cu data de 01 ianuarie 2019. Documentele de inițiere a actului normativ au fost înaintate de Ministerul Energiei către Ministerul Muncii și Justiției Sociale la data de 10.09.2018, după cum se arată într-un comunicat al CE Oltenia.

Preocuparea Guvernului pentru situația Complexului Energetic Oltenia este una reală, compania fiind printre primele care a beneficiat de fonduri, prin Planul Național de Investiții (PNI). Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obținerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiții cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și modernizarea instalațiilor de producere a energiei electrice din România.

Astfel, la începutul anului, Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Național de Investiții (PNI), reprezentând prima tranșă aferentă blocului energetic nr.7 de la Sucursala Ișalnița. ”Se estimează că cea de-a doua tranșă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, anunțau reprezentanții CE Oltenia. La sfârșitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcțional, prima tranșă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la Sucursala Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.