Complexul Energetic Oltenia, pe lista de priorități a Guvernului

981

O comisie din care vor face parte reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale va fi prezentă, în perioada următoare, în subunitățile Complexului Energetic Oltenia pentru a efectua o auditare a locurilor de muncă din prisma condițiilor deosebite de lucru ale salariaților. Hotărârea a fost luată în urma unei întâlniri desfășurate la începutul acestei luni, la sediul Ministerului Energiei, vizând demersurile necesare emiterii unui act normativ în vederea prelungirii perioadei de acordare a condițiilor deosebite de muncă pentru următorii 3 ani, începând cu data de 01 ianuarie 2019. Documentele de inițiere a actului normativ au fost înaintate de Ministerul Energiei către Ministerul Muncii și Justiției Sociale la data de 10.09.2018, după cum se arată într-un comunicat al CE Oltenia.

Preocuparea Guvernului pentru situația Complexului Energetic Oltenia este una reală, compania fiind printre primele care a beneficiat de fonduri, prin Planul Național de Investiții (PNI). Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obținerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiții cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și modernizarea instalațiilor de producere a energiei electrice din România.

Astfel, la începutul anului, Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Național de Investiții (PNI), reprezentând prima tranșă aferentă blocului energetic nr.7 de la Sucursala Ișalnița. ”Se estimează că cea de-a doua tranșă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, anunțau reprezentanții CE Oltenia. La sfârșitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcțional, prima tranșă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la Sucursala Rovinari.