Concursul Interjudețean  de matematică „SFERA” – Ediția a XV-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești

1727

liceul-Mihai-Viteazul-BailestiConcursul Interjudețean de Matematică „SFERA” – ediția a XV-a. Concursul, la care s-au înscris 524 elevi din clasele I-X din  judeţele Olteniei precum și elevi din Bulgaria și Serbia, va începe la sediul liceului la ora 10,00.

În paralel se vor desfăşura lucrările Sesiunii de comunicări ştiinţifice „Matematica modernă între clasic şi actual” la care vor prezenta comunicări şi referate cadre didactice – învăţători şi profesori.Cele două activități care se vor derula de-a lungul întregii zile, vor începe la ora 10,00 la Centrul de Documentare și Informare situat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” şi se vor încheia în aceeaşi locaţie cu Festivitatea de premiere a elevilor, programată pentru ora 17,00.

Coordonatorul concursului este prof. Gabriel TICA, iar evenimentul este organizat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic Dolj.

Sesiunea de comunicări ştiinţifice îşi va începe lucrările la ora 10,00 sub coordonarea inspectorilor de specialitate ai ISJ Dolj Cristian MOANȚĂ,  Coca TANCIU și PETRE Irina

Atât subiectele cât şi jurizarea sunt asigurate de organizatori printr-o colaborare deja consacrată cu cadre didactice de prestigiu de la şcoli de referinţă în activitatea de performanţă matematică din judeţ şi din ţară. Față de ediţiile anterioare, organizatorii au pregătit diplome și medalii laureaţilor.

Atât valoarea concurenţilor cât şi calitatea conţinutului metodico-ştiinţific al materialelor cresc de la an la an – fapt evidenţiat şi de aprecierile reflectate în recenziile apărute până acum, inclusiv în Gazeta Matematica seria A și în mass-media locală. Ne aşteptăm ca şi ediţia din acest an să marcheze un plus calitativ.

DIRECTOR,

Prof. Gabriel TICA