Conferinta ANPC, in data de 20 iulie, cu tema “Insolvența- cu un pas mai aproape de consumatori”

246

Comunicat de presă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează, în această perioadă, prin Direcția Insolvențăa Persoanelor Fizice, un proiect pe fonduri europene cu titlul: “Insolvența- cu un pas mai aproape de consumatori”.

În cadrul acestui program, se vor desfășura, în toate cele 8 regiuni ale țării (Cluj, Timiș, Dolj, Prahova, Brașov, Iași, Galați și București), conferințe care au ca scop informarea consumatorilor interesați de a afla detalii referitoare la această procedură.

Evenimentele sunt dedicate persoanelor care se aflăîn incapacitate de plată a datoriilor și nu mai fac față traiului zilnic, acestea fiind așteptate să participe la întâlnirile organizate, în cadrul proiectului, unde vor afla care este procedura și vor primi sfaturi de la profesioniștii din domeniul insolvenței persoanelor fizice – angajați ai instituțiilor publice, notari, executori judecătorești, avocați, practicieni în insolvență.

În data de 20.07.2023 va fi organizată o astfel de conferință la Craiova, Hotel La Rocca Boutique, Strada Pelendava 39A, cu începere de la ora 11:00.

La conferință vor participa directorul Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice, consilieri din cadrul Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, reprezentanți din domeniul bancar, avocați, practicieni în insolvență, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Vest Oltenia și comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj care vor prezenta cele trei tipuri de proceduri privind insolvența persoanelor fiziceși vor oferi consilierecelor prezenți în materie de supraîndatorare.

Cei interesați, pot găsi datele și locațiile conferințelor organizate în cadrul proiectului pe site-ul www.anpc.ro și pe pagina de Facebook – Insolventa ANPC, la începutul lunii iulie 2023.

Pentru mai multe detalii, persoanele care doresc să participle la evenimente se pot adresa Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor din județele de domiciliu, prin e-mail la adresa: insolventa@anpc.ro sau prin mesaj pe pagina de Facebook –