Conferinţă de presă susţinută de Liviu Dragnea după reuniunea CExN al PSD – 14.06.201

1354

dtComitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit miercuri, 14 iunie 2017, la Palatul Parlamentului. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat la finalul şedinţei că toți miniștrii social-democrați și-au prezentat demisiile înainte de reuniunea CExN al PSD.

„Toți membrii PSD din Guvern și-au prezentat demisiile înainte de CExN și nu vorbim de celebrele demisii în alb, cu o singură excepție, ministrul Comunicațiilor, care a trimis-o prin mail. Al doilea lucru de care am luat act este anunțul premierului că-și va prezenta demisia”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai precizat că Sorin Grindeanu a transmis că își va da demisia, cu condiția ca președintele Iohannis să numească un premier tot de la PSD.

„Am făcut și o pauză în Comitetul Executiv, așteptând ca în partea a doua a CEx, după ce mulți colegi și-au spus punctele de vedere, ca împreună să găsim cea mai bună soluție. Din păcate, când a început a doua parte, prim-ministrul nici măcar n-a așteptat să ne îndreptăm către un vot care putea să fie într-un fel sau altul, care putea să cuprindă un pachet de măsuri administrative și care să cuprindă niște înlocuiri în guvern, nu neapărat demisia primului ministru sau demiterea primului ministru. Eu am condus această întâlnire și am descurajat orice intenție de a se escalada un conflict și le-am cerut colegilor mei în tot timpul desfășurării acestei întâlniri să nu se discute cu patimă, că e nevoie să facem o analiză foarte serioasă. Primul ministru nu a așteptat să se ia o decizie, ne-a transmis că-și dă demisia, cu condiția ca președintele Iohannis să nominalizeze un premier de la PSD și că putem să-l și excludem din PSD, că nu-l interesează”, a detaliat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că, alături de ALDE, PSD este pregătit să formeze un nou Guvern.

„PSD este pregătit, împreună cu colegii de la ALDE, să formeze un nou guvern, care va avea o foaie de parcurs mult mai bine structurată, care va cuprinde și acțiunile și măsurile necesare pentru a se recupera întârzierile. Continuarea guvernării în actuala stare cu Sorin Grindeanu sau nu prim-ministru risca faptul ca în România, în trei luni de zile, programul de guvernare să devină un document aproape imposibil de pus în practică. Programul de guvernare cuprinde doar pentru acest an peste 500 de măsuri. Au fost colegi care au spus ieri și azi să nu prezentăm toată situația public, eu nu am fost de acord”, a declarat preşedintele PSD.