Conform GOOGLE 53% dintre români folosesc aceeași parola pentru mai multe conturi

872

Peste jumătate dintre români (53%) folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor, iar cea mai mare parte dintre aceştia (36%) alege o combinaţie între numere şi cuvinte atunci când aleg parola respectivă, relevă studiul YouGov, întocmit de Google, cu ocazia evenimentului din octombrie „Luna Securităţii Cibernetice în Europa’.

În urma cercetării de specialitate a mai reieşit faptul, în general, românii nu sunt prea preocupaţi de riscurile la adresa securităţii online. Astfel, mai mult de jumătate dintre cei care folosesc servicii online care necesită o parolă au răspuns că nu sunt îngrijoraţi (44% nu foarte, iar 11% deloc) de faptul că oricare dintre conturile lor de servicii online ar putea fi atacate. În cealaltă tabără se află 41% dintre respondenţi, împărţiţi după cum urmează: 9% sunt foarte îngrijoraţi, iar 32% destul de îngrijoraţi.

În ceea ce priveşte autentificarea în doi paşi, aproape două treimi dintre români (62%) spun că folosesc această metodă pentru cel puţin unul dintre serviciile online pe care le utilizează.

Pe de altă parte, motivele pentru care restul persoanelor (38%) nu utilizează această metodă sunt diverse, plecând de la faptul că nu s-au gândit la acest lucru (29%) sau nu au auzit de acesta (14%) şi până la lipsa nevoii (19% nu cred că e necesară) sau a încrederii (17% nu cred că le face conturile mai securizate).

La nivel general, peste jumătate dintre utilizatorii români de internet folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor. În acelaşi timp, 25% dintre cei chestionaţi au aceeaşi parolă pentru majoritatea conturilor şi doar 7% accesează toate conturile cu aceeaşi parolă. Totodată, un procent de 43% susţin că au parole diferite pentru fiecare serviciile online pe care le folosesc.

sursa: agerpres.ro