Consilierul de stat Darius Vâlcov a scăpat definitiv de controlul judiciar! Curtea de Apel Craiova a respins contestația DNA

1039

valcovDarius Bogdan Vâlcov, consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, fost senator de Olt şi fost ministru al Finanţelor, a fost scos definitiv de sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Craiova a respins contestația procurorilor DNA. Hotărârea a fost luată săptămâna trecuytă, la Tribunalul Dolj, în procesul mutat aici de la Tribunalul Olt, în care fostul ministru al Finanţelor este judecat pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. Pe fond, procesul a fost amânat pentru 23 mai a.c. 

Curtea de Apel Craiova a respins contestația procurorilor DNA împotriva hotărârii de pe 9 mai a.c., prin care magistraţii de la Tribunalul Dolj au revocat măsura controlului judiciar faţă de fostul ministru al Finanţelor, Darius Bogdan Vâlcov, în procesul în care este judecat aici pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă: „În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit. b C.p.p. respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de M.P.-P.Î.C.C.J.-D.N.A., împotriva încheierii din data de 09 mai 2018 a Tribunalului Dolj în dosarul 43049/3/2015/a22. Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică. ”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj anul trecut, pe 20 iulie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Bogdan Darius Vâlcov de strămutare a procesului de la Tribunalul Olt.