Consiliul Local Ghindeni în prag de dizolvare. Își asumă liberalii blocarea localității?

1883

IMG_2116În urma alegerilor locale din iunie 2016, coloratura politică a Consiliului Local Ghindeni arăta astfel: Alianța PSD-UNPR – 5 consilieri locali (3 – PSD, 2 – UNPR), 5 consilieri locali PNL, unu ALDE și unu PSRo.

Orgoliile și încăpățânarea unora a făcut ca nici până acum să nu fie ales un viceprimar. De la această funcție situația a degenerat și există toate șansele să se ajungă la dizolvarea Consiliului Local. Motivul: uneperistul Marian Pârvu, împins de la spate de liberali, a emis pretenții la scaunul de viceprimar, numai că nu a fost dorit nici de UNPR și nici de PSD. Așa se face că acesta a lipsit de la 5 ședințe ordinare consecutiv.

Conform legii, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Ghindeni, la data de 07 februarie 2017, a fost pus și punctul prin care consilierii locali luau act de vacantarea locului de consilier local al lui Marian Pârvu și ocuparea acestuia de următorul pe listă al Alianței PSD – UNPR.

Consilieri locali PNL și cel de la PSRo au lipsit, și neavând cvorum ședința nu s-a putut ține. La fel s-a întâmplat și la data de 14 februarie, 20 februarie și 26 februarie.

La ultima ședință ordinară, cea din data de 26 februarie, au participat și aproximativ 200 de cetățeni, cărora primarul Florin  Rădulescu le-a explicat situația. A fost o ultimă încercare de colaborare cu opoziția.

Pentru că unii sunt inconsțienți există toate șansele să fie demarate procedurile de dizolvare a consiliului local. O experiență dăunătoare comunității. În mandatul 2012-2016 prin această experiență au trecut comunele Coșoveni și Braloștița. Dacă la un moment dat la Coșoveni situația a fost remediată prin alegeri, la Braloștița lucrurile au rămas blocate, și investițiile aproximativ doi ani de zile au fost zero.

Își vor asuma liberalii dezastrul creat  din această comună?