Continuă acțiunile de control în zonele aglomerate din Craiova, pentru prevenirea răspândirii Covid

0
147

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Potrivit IPJ Dolj, la activităţile desfăşurate au participat aproximativ 145 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate aproximativ 50 de societăți comerciale și 60 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Dintre acestea, 11 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.