Foto/Video: Copilul de 6 ani dispărut din Rast a fost găsit la aproximativ 10 km de casă

1492

Acțiunea de căutare a băiețelului de 6 ani, din comuna Rast, a dat rezultate. Copilul a fost găsit astăzi, pe câmp, la aproximativ 10 km de casă, este bine și a avut alături, tot timpul, câinele său. Forțe din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General de Aviaţie l-au căutat, de aseară, continuu pe minorul în vârstă de 6 ani şi 11 luni, care a părăsit în mod voluntar locuinţa de domiciliu. A fost transportat la spital pentru efectuarea de investigaţii amănunţite, însă nu pare să fi fost victima vreunei infracţiuni.

Copilul a fost găsit pe câmp, între localităţile Negoi şi Catane, la aproximativ 10 km de locuinţa sa, de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în urma eforturilor susţinute desfăşurate în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Încă de la momentul sesizării poliţiştilor, cu privire la dispariţia minorului, au fost formate echipe de căutare, care au fost angrenate în misiune pe tot parcursul nopţii, până la momentul găsirii copilului. Echipele de căutare de la nivelul solului alcătuite din poliţie, jandarmerie, pompieri, poliţie de frontieră şi voluntari au fost sprijinite de un elicopter dotat cu termoviziune, aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

 „Ne bucură faptul că eforturile noastre au condus la găsirea minorului, acţiunea fiind pentru noi şi o lecţie de devotament, întrucât copilul a fost însoţit în permanenţă de căţelul său, care şi-a îndeplinit cu prisosință misiunea de cel mai bun prieten al omului, fiind alături de tânărul lui stăpân și ajutându-l pe acesta să treacă cu bine peste o noapte friguroasă petrecută departe de casă”, a precizat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.