Cosmin Vasile: Continuam demersurile pentru realizarea celor doua centre pentru legume si fructe in judetul Dolj

223
Ministerul Agriculturii va construi, in Romania, 15 centre pentru legume si fructe, doua dintre acestea urmand sa fie infiintate in judetul Dolj, in orasul Dabuleni si comuna Desa.
Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, a anuntat ca au fost facuti pasi importanti pentru realizarea centrului de la Desa, facandu-se deja demersurile pentru predarea unui teren de 20.000 mp către Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea”, pentru Dabuleni amplasamentul fiind deja predat, în urmă cu o lună, în prezența ministrului Agriculturii, Florin Barbu
”̆ 15 ̦ ̂ .
Centrul logistic de la Desa se va construi pe un teren de 20.000 mp, pentru care Consiliul Județean Dolj a făcut deja demersurile de transfer către Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea”.
Acesta va avea multiplă funcționalitate, atât pentru colectarea legumelor și fructelor, cât și pentru depozitarea, sortarea, procesarea, ambalarea și valorificarea lor. Depozitul va avea spații cu temperatură controlată, astfel încât să se asigure o perioada mai îndelungată de valabilitate a mărfurilor.
Cel de-al doilea centru logistic se va construi la Dăbuleni, acolo unde amplasamentul a fost deja predat, în urmă cu o lună, în prezența ministrului Agriculturii, Florin Barbu” –  Cosmin Vasile, presedinte CJ Dolj