Programul „Eu la muzeu”, prin care administrația județeană din Dolj își propune să aducă elevii din județ la muzeele din Craiova, a luat startul la începutul acestei săptămâni.

Peste 250 de elevi din Dolj au trecut pragul instituțiilor de cultură în aceste prime zile ale derulării proiectului și, potrivit președintelui CJ Dolj, aproximativ 10.000 de școlari de clasa a a VI-a și a VII-a vor beneficia de acest proiect.

„Am mers la secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Olteniei pentru a vedea cum decurge programul inițiat de Consiliul Județean Dolj. M-am bucurat să văd că toți cei prezenți erau încântați de tururile organizate și de informațiile primite. Am întâlnit copii care au pășit pentru prima dată într-un muzeu și sper ca oportunitatea oferită de inițiativa noastră să le ofere motivația de a învăța mai mult și de a-și lărgi orizonturile”, a menționat președintele CJ Dolj.

În următoarea perioada, peste 10.000 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, din toate școlile din județ, vor ajunge, conform unui calendar prestabilit, să viziteze gratuit Muzeul de Artă, Centrul „Constantin Brâncuși” și cele trei secții ale Muzeului Olteniei: Casa Băniei, secția de Istorie și Arheologie și secția de Științe ale Naturii.

În cadrul campaniei, Consiliul Județean Dolj asigură transportul și masa pentru toți elevii școlilor din județ.

„Scopul nostru este acela de a promova valorile culturale ale județului Dolj și de a stimula interesul elevilor pentru cunoaștere și dezvoltare, de aceea ne-am propus să continuăm campania și anul viitor”, a conchis Cosmin Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.