Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj: A început procedura de recepție a primului tronson din conducta de gaze naturale Craiova-Calafat

0
509
Reprezentanții Consiliului Județean Dolj participă în aceste zile la procedura de recepție a primului tronson din conducta de gaze naturale Craiova-Calafat, pe traseul Craiova-Segarcea, după cum a anunțat, astăzi, Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.
Nouă localități din Dolj au demarat deja procedurile pentru racordarea la acest prim tronson. Pentru că ne dorim ca toate unitățile administrativ-teritoriale care se află pe traseul conductei să finalizeze cât mai repede acest demers, astăzi am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții acestora pentru a analiza stadiul în care se află fiecare.
Împreună cu edilii din Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr, Segarcea, Drănic, Cerăt, Bratovoiești și Țuglui am discutat despre problemele pe care le-au întâmpinat în realizarea studiilor de soluție și de fezabilitate, dar și ce surse de finanțare au identificat.
În timp ce majoritatea administrațiilor locale au realizat studii de fezabilitate, Segarcea se află în cel mai avansat stadiu. Licitația de atribuire a operatorului s-a încheiat, iar lucrările la rețeaua de distribuție vor începe în cel mai scurt timp.
I-am asigurat pe toți că vor primi tot sprijinul și consultanța necesară pentru ca procedurile să se desfășoare cât mai rapid.
O veste bună vine și pentru localitățile care se află pe tronsoanele 2 și 3 ale conductei, pe traseul Segarcea-Băilești-Calafat. Transgaz a depus documentația prin care solicită eliberarea certificatului de urbanism, în vederea obținerii autorizației de construire și începerea lucrărilor. Astfel, în perioada următoare vor avea loc noi întâlniri de lucru cu primarii, a precizat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.