Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj: Cântărirea deșeurilor la poarta cetățenilor se va concretiza într-un proiect pilot

0
343
Cântărirea deșeurilor la poarta cetățenilor se va concretiza într-un proiect pilot, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, după ce astăzi s-a întrunit Consiliul Director al ADI EcoDolj:
Astăzi a avut loc întrunirea Consiliului Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor EcoDolj, în cadrul căreia am stabilit începerea unui program pilot care prevede cântărirea individuală a tuturor tomberoanelor din patru localități. Este vorba de comunele Ostroveni și Ișalnița și de municipiile Calafat și Băilești.
Demersurile pentru punerea în practică a acestui proiect pilot încep în luna martie, iar procedura urmează să fie aplicată chiar din această primăvară. Timp de două luni, în fiecare dintre aceste localități, operatorul de colectare a deșeurilor va face cântărirea cu ajutorul unei mașini dotate cu echipamentul tehnic necesar și, împreună cu reprezentanții autorităților locale, va ține evidența cantităților rezultate pentru fiecare gospodărie în parte și va face raportarea către administrațiile locale și către ADI EcoDolj.
Scopul acestui program pilot este acela de a găsi modalitățile cele mai rapide și economice de desfășurare a activității de colectare. În funcție de rezultatele acestui proiect, vom stabili dacă extindem procedura de cântărire individuală a tomberoanelor și în alte localități din județ.
Acesta este unul dintre pașii pe care ni i-am asumat în demersul de a ajuta comunitățile locale să colecteze eficient gunoiul și de a reduce cantitatea de deșeuri reziduale, cu scopul diminuării costurilor totale ale serviciilor de salubrizare, a precizat președintele CJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

2 + two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.