Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, la ceremonia dedicată zilei de 9 mai: Instituția pe care o reprezint va rămâne întotdeauna aliniată la marile valori europene

0
431

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei: „Ceremonia de astăzi evocă trei momente definitorii pentru parcursul nostru, trei repere esențiale de-a lungul drumului care ne-a purtat până în clipa de față. Și dacă ne-am afirmat drept un stat respectat, dacă astăzi putem îndrăzni și putem construi împreună, ca o națiune liberă și unită, aceasta o datorăm miilor de sacrificii așternute la temelia României prezentului.

În urmă cu 144 de ani, Dunărea cunoștea primele noastre lupte și jertfe cu care plăteam prețul suveranității. Astăzi, Dunărea este un simbol, o metaforă pentru granița pe care am știut, sub umbrela Uniunii Europene, să o transformăm în culoar de colaborare, pentru modul în care am învățat să așezăm punți de legătură și să ne dăm mâna în beneficiul oamenilor.

Astăzi este o zi în care putem celebra pacea, în care ne putem sărbători independența, în care putem să ne bucurăm de consfințirea apartenenței noastre la spațiul comunitar și de șansa uriașă la dezvoltare pe care a adus-o acest statut. Să o facem însă fără a uita datoria pe care o vom avea mereu, de a-i omagia și a ni-i aminti pe eroii care au clădit acest vis cu viețile lor.

Cu prilejul zilei de 9 mai, în calitate de președinte al Consiliului Județean, vă rog să primiți caldele noastre gânduri de bine, precum și asigurarea că instituția pe care o reprezint va rămâne întotdeauna aliniată la marile valori europene, ca o garanție a faptului că Doljul își va continua parcursul pozitiv care înseamnă siguranță și bunăstare pentru comunități.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.