Costumul și încălțămintea sport: o combinație total nepotrivită sau o nouă tendință în moda masculină?

0
333

Codul vestimentar pentru bărbați poate fi destul de restrictiv. Una dintre regulile sale spune că un costum ar trebui purtat întotdeauna cu pantofii negri eleganți. Totuși, tot mai mulți bărbați își permit un pic mai multă libertate și chiar aleg să îi înlocuiască cu tenișii. 

Dar este potrivit să alegi o astfel de combinație, pentru a arăta în continuare bine și elegant? Dacă și tu te afli printre cei care au nelămuriri legate de această temă și vor să știe dacă încalcă vreo regulă, ghidul de mai jos îți va oferi răspuns la toate întrebările.

Descoperă când și cum poți purta costumul cu încălțămintea sport:

Dacă dorești, poți purta teniși cu un costum. Este adevărat că o astfel de ținută nu corespunde principiilor modei masculine clasice, dar va fi perfectă pentru întâlniri mai puțin formale, de fiecare zi sau pentru locul de muncă, atunci când nimeni nu așteaptă de la tine o ținută extrem de elegantă. 

Ce costum poate fi purtat la încălțăminte sport? 

Înainte de a combina un costum cu teniși, trebuie să cunoști câteva reguli. În primul rând, nu toate costumele pot fi purtate cu încălțămintea sport. Costumele cu pantaloni puțin mai scurți, care se termină deasupra gleznei, vor fi cea mai bună alegere pentru astfel de pantofi. 

Croiala pantalonilor este de asemenea importantă, iar modelele chino sunt printre cele care vor funcționa cel mai bine. Nu combina niciodată pantaloni largi cu teniși. 

Costumele cu carouri sunt o alegere excelentă – modelul lor la modă corespunde stilului casual, astfel încât se vor potrivi perfect cu încălțăminte mai puțin formală. Costumele slim fit, de asemenea, arată minunat la teniși. 

Ce modele de teniși să alegi? 

Alege cei mai modești teniși când îi porți cu un costum. O alegere excelentă vor fi cei din piele ecologică, care pot fi asortați cu articolele din piele, adică o curea, servietă sau mănuși. Pe site-ul Modlet.ro vei descoperi numeroase modele simple albe sau negre, care se vor potrivi de minune la această ținută. 

Cum să porți o astfel de combinație? 

Combinația clasică este un costum, o cămașă elegantă și o cravată sau un papion. Un astfel de set ar trebui purtat cu teniși? Da, dar cu condiția să alegi o cămașă mai puțin formală. Lasă-le pe cele din mătase sau cu manșete fixate cu butoni pentru ocazii speciale. 

Este o cravată o alegere bună în această combinație? Depinde ce alegi. Cea elegantă, din mătase nu este cea mai bună idee, dar modelul tricotat este diferit. Un astfel de model poate fi purtat chiar și cu o vestimentație mai puțin formală, de zi cu zi. 

Când alegi o ținută formată dintr-un costum și teniși pentru bărbați, concentrează-te pe minimalism. Optează pentru culori modeste, modele simple și atemporale. De asemenea, evită accesoriile de obicei elegante, cum ar fi butonii. Ia în considerare cu atenție alegerea încălțămintei – modelele negre sau albe vor fi cele mai potrivite pentru costum. 

În concluzie, dacă ești unul dintre bărbații care își doresc să fie mereu la modă, vei ști când sunt sau nu potriviți tenișii într-o astfel de combinație, iar atunci când va fi vorba despre o ocazie oficială, cu un cod vestimentar strict, îi vei lăsa pe raft pentru a acorda prioritate pantofilor eleganți.

Sursa foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.