Cotea: Am votat la Calafat un buget al necesitatilor. Primarul Dorel: Consiliul local a decis să blocheze Calafatul. 3 consilieri PNL au votat alaturi de PMP si PSD

0
1051

Bugetul Municipiului Calafat a fost votat. Presedintele PSD Calafat, M.

Primarul Dorel Mituletu, acuza majoritatea constituita ”pe picior”, PNL-PMP-PSD, si spune ca banii nu pot fi cheltuiti conform alocarilor, pentru ca ar fi ilegal.

Lupta a trecut din Consiliul Local pe Facebook. Noi avem o singura intrebare: de ce nu mai este sustinut de cei 3 consilieri PNL, primarul PNL, Dorel Mituletu? 

”Azi a fost votat bugetul Calafatului. Asa cum am promis, PSD Calafat impreuna cu consilieri PMP si PNL a sustinut un buget al necesitatilor, nu un buget pentru imagine. Nu putem sa asfaltam pentru a doua oara o strada atat timp cat sunt atatia locuitori ai Calafatului care inca nu au apa si canalizare.
Este logic sa incepem cu lucrurile esentiale si toata lumea sa aiba aceleasi conditii de viata. Astfel PSD Calafat impreuna cu majoritatea consilierilor PNL si PMP au votat pentru apa si canalizare atat in prelungirile strazilor care nu au acest lucru cat si pentru zona de pe soseaua de centura unde exista aceeasi problema. Si aici traiesc si muncesc ocalafeteni care platesc taxe si impozite la fel ca noi toti.
Am votat alocarea de sume si la sate pentru ca nici ei nu trebuie discriminati si trebuie tratati ca si cetateni ai Calafatului. Aud cum angajati ai primariei cu sustinere politica incearca in mod bolsevic sa intoarca oamenii, unii impotriva altora. Sa explice cineva daca este ceva mai important decat apa si canalizarea. Sa explice cineva daca este mai important sa punem niste floricele, sa asfaltam unde este deja asfaltat sau sa realizam parcari pe spatii verzi decat sa aducem apa si canalizare pentru toata lumea. Trebuie sa invatam odata pentru totdeauna sa facem lucrurile asa cum este normal nu asa cum vor politicienii.
Am alocat de asemenea sume pentru invatamant si sanatate pentru ca acestea sunt cele mai importante domenii de care trebuie sa ne ocupam. Vrem sa facem primii pasi pentru o sosea de centura la Basarabi si Golenti si in acest sens am votat pentru demararea rapida a unui studiu pe care sa il depunem in vederea obtinerii finantarii pe fonduri europene sau guvernamentale.
Am votat pentru realizarea unui studiu care sa ne spuna cum putem consolida faleza care an de an aluneca catre Dunare. Vrem sa atragem turisti cu floricele dar nu reusim sa stabilizam faleza.
Ma bucur ca si consilierii PMP si PNL au avut aceeasi viziune despre dezvoltarea orasului. Suntem de acord cu lucrarile de imagine dar dupa ce rezolvam cu apa si canalizarea, iar lucrarile peisagistice sa fie concepute de specialisti, nu de cum ii trece prin cap fiecarui primar. Ceea ce vor sa faca acum persoane din conducerea orasului nu am mai auzit sa se intample din perioada stalinista. Sa intorci oamenii, unii impotriva altora, cei ce vor asfaltare impotriva celor ce vor canalizare este o atitudine mizerabila si nedemna pentru niste reprezentanti ai primariei, platiti din banii nostri, indiferent de functia pe care o detin.
Nu s-a intamplat asa ceva in istoria orasului nostru, ca reprezentantii primariei sa provoace disensiuni intre oameni, iar asta arata exact caracterul acelora care fac asta. Am auzit amenintari si promisiuni de foloase necuvenite la adresa unor consilieri locali, de lucruri care imbraca sfera penalului. Este modul de functionare a unei administratii locale care si-a incheiat mandatul cu mult inaintea viitoarelor alegeri.
Votul covarsitor din consiliul local a dovedit ca dorinta primarului de a face doar lucrari de imagine nu mai este ageata de catre majoritatea ampla a consilierilor. Chiar si trei consilieri PNL au votat impotriva proiectului de buget al primarului.
Este timpul sa facem lucrurile in ordinea lor fireasca, nu asa cum ii trece prin cap fiecarui primar. Trebuie sa terminam cu perioadele in care intai asfaltam pentru ca apoi sa spargem asfaltul pentru a repara apa si canalizarea. Nu mai putem repara strazi dupa cum ne trece fiecaruia prin cap, fara licitatii, fara proiect.
Azi si noi am fi putut sa propunem un buget electoral pe care sa il fluturam in fata oamenilor in cautare de voturi, dar am ales sa propunem un buget echilibrat si dedicat necesitatilor reale ale oamenilor. Nu mai putem sa ne batem joc de oras cu gandul doar la voturi.” – Mihai Cotea, presedinte PSD Calafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.