CRAIOVA. Doi tineri care au tâlhărit o femeie în vârstă de 73 de ani prinsi de un jandarm in timpul liber

138

Un dosar penal a fost întocmit de către polițiștii craioveni, după ce marți seara, doi tineri din municipiu au tâlhărit o femeie în vârstă de 73 de ani, evenimentul având loc pe strada George Enescu din municipiu. 

Un jandarm aflat în timpul liber a văzut întreaga scenă, a coborât din locuință, reușind după minute bune de urmărire să îl prindă pe tânărul în vârstă de 19 ani.

Acesta avea la el portofelul furat, în care se aflau acte și bani, și un telefon mobil.

„Colegul nostru plt.adj. Radu Eduard Ionuț, aflat acasă în timpul liber, a observat, de la balconul locuinței, doi bărbați care păreau ca fug de ceva, iar în depărtare se auzea o persoană care striga alarmată după ei. În acel moment, a coborât din locuință și s-a dus în zona unde știa ca bărbații vor ieși. Când au observat ca sunt urmăriți au început din nou să fugă, iar colegul nostru a reușit să prindă unul dintre ei, cu ajutorul unui cetățean. Asupra tânărului, în vârstă de 19 ani, se aflau bunurile sustrase, un portofel cu documente și un telefon”, arată Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Potrivit polițiștilor craioveni, în timp ce se afla pe strada George Enescu, din Craiova, un tânăr ar fi lovit cu mâna geanta unei femei de 73 de ani, din care au căzut un telefon şi un portofel care conţinea suma de 500 de lei şi mai multe documente.

„Cel în cauză, împreună cu tânărul de 19 ani, ar fi luat bunurile şi ar fi fugit într-o direcţie necunoscută. Cel în cauză a fost preluat de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova şi condus la sediul Poliţiei pentru cercetări. Prejudiciul cauzat în valoare de aproximativ 1500 de lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit identificarea celei de-a doua persoane, stabilindu-se că este vorba de un tânăr de 17 ani, din Craiova, care în prezent se sustrage de la cercetări”, arată IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie.