Craiova: Patru bărbați reținuți după ce au înșelat o firmă din Italia cu 60.000 de euro

0
83

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au reţinut 4 persoane cu vârste cuprinse între 32 şi 62 de ani, care, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din Craiova, ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 60.000 de euro, aceştia fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune.

Potrivit IPJ Dolj, în cursul zilei de ieri, 26 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au efectuat 8 percheziţii domiciliare, atât la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, cât şi la sediile firmelor pe care aceştia le reprezentau.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat mai multe documente, care pot reprezenta mijloace de probă în cadrul procesului penal.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de la economic, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a rezultat faptul că în perioada octombrie 2019 – martie 2020, cei patru suspecți ar fi indus în eroare o societate comercială din Italia, prin încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare și emiterea unor instrumente de plată fără acoperire.

Astfel, după completarea și introducerea în circuitul bancar, biletele la ordin au fost refuzate la decontare pe motivul lipsei totale de disponibil.

De asemenea, după primirea mărfii, deși aceasta nu le aparţinea, cei în cauză ar fi comercializat-o către diverse persoane fizice la un preț de aproximativ jumătate din cel de achiziție, însușindu-și în totalitate sumele obținute, prejudiciul cauzat furnizorului intracomunitar fiind de aproximativ 60.000 de euro.

La finalizarea percheziţiilor, poliţiştii au pus în aplicare mandatele de aducere emise pe numele celor 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 62 de ani, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în acest caz, cei patru au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunerile corespunzătoare.

Activităţile desfăşurate în cursul zilei de ieri au fost sprijinite de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, precum și de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.