Craiova: Polițiștii au descins la localurile din centru! De astăzi se intră doar pe baza Certificatului verde Covid

1248

În această seară, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova și jandarmi din cadrul I.J.J.Dolj au desfășurat o acţiune preventivă, în zona Centrului Istoric, din Craiova, în scopul informării cetăţenilor şi operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID, întrucât Craiova a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Conform noilor modificări “activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/ localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”. Având în vedere noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 vă comunicăm că, Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățiile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

În ultimele 24 de ore, în urma actiunilor desfăşurate, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi şi polițiști locali, au legitimat aproximativ 1900 de persoane, au verificat 10 societăţi comerciale, aproximativ 900 de locaţii de interes și peste 100 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare de 2700 de lei. Poliţiştii doljeni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu, anunță IPJ Dolj.