Craiova: SC Salubritate anunță clienții că nu ridică gunoiul depozitat în pubele ale societății Iridex

0
462

SC Salubritate Craiova SRL aduce la cunoștința abonaților din municipiul Craiova că ridicarea deșeurilor menajere de la clienții care locuiesc la casă se face, în prezent, exclusiv din pubelele primite în comodat de la Salubritate, care sunt de culoare neagră și nu sunt inscripționate cu niciun text.

          Precizarea este necesară având în vedere că, în contextul distribuirii recipientelor pentru colectare selectivă de către Iridex, un număr tot mai mare de craioveni depozitează gunoiul rezultat din gospodărie în pubelele primite de la Iridex.

          Prin urmare, rugăm utilizatorii să țină cont că recipientele noi pentru colectare nu trebuie, deocamdată, folosite. Acestea sunt dedicate strict colectării selective a deșeurilor, operațiune care se va desfășura de către Iridex din luna iulie 2021, după finalizarea distribuirii pubelelor tuturor utilizatorilor din Craiova.

           Până în iulie, rugăm craiovenii să depună deșeurile doar în pubela neagră simplă, neinscripționată. Lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL, care au ca sarcină colectarea deșeurilor în această perioadă, nu pot face golirea gunoiului din alte recipiente, precum sunt cele personalizate cu numele Iridex.

           Până se demarează colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării, reamintim craiovenilor ce vor putea arunca, din iulie 2021, în fiecare dintre cele 3 pubele colorate și personalizate cu numele Iridex:

  • Pubela neagră Iridex va fi folosită pentru deșeuri menajere (resturi de carne și pește, gătite sau proaspete, resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frișcă), ouă întregi, mucuri de țigări, conținutul sacului de aspirator, scutece, absorbante, veselă din porțelan/sticlă spartă;
  • Pubela galbenă Iridex va fi pentru plastic și metal – recipiente de plastic pentru băuturi și produse lactate, pungi de plastic și folie, doze de aluminiu, dopuri metalice, conserve de metal;
  • Pubela albastră Iridex va fi folosită pentru hârtia și cartonul în care se vor putea precolecta pungi de hârtie, cutii de carton, cărți, caiete, ziare, hârtii, flyere, cărți poștale, plicuri, maculatură și ambalaje Tetra Pack;
  • Iar pentru sticlă vor exista în puncte fixe igloo-uri verzi, unde se vor putea precolecta borcane fără capac, damigene de sticlă, sticlă fără capac, ambalaje din sticlă de la produse cosmetice, pahare sticla, toate in forma lor întreagă (nu bucăți de sticlă, cioburi, etc.) și curate.

SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator autorizat care are delegată, în prezent, activitatea de colectare și transport a deșeurilor, are un număr de 22.000 de abonați care locuiesc la casă și care au primit în comodat recipiente de 120 sau 240 litri pentru precolectarea deșeurilor menajere. Aproape jumătate dintre utilizatori sunt incluși în proiectul pilot de colectare selectivă la case care se desfășoară pe 143 de străzi din municipiul Craiova și în cadrul căruia, o dată la două săptămâni, SC Salubritate Craiova SRL colectează sacii cu deșeuri reciclabile (galben pentru deșeuri de plastic și metal, albastru pentru deșeuri de hârtie și carton și verde pentru sticle și borcane).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.