Craiova: Spărgătorul Oficiului Poștal 4 Rotonda a ajuns după gratii!

0
544

Ieri, 21 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 32 ani, din Craiova, bănuit de comiterea unor infracţiunii de furt calificat. Una dintre ele a fost comisă la Oficiul Poștal Rotonda. 

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova cu sprijinul unor poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova și unei grupe S.A.S. Dolj, au efectuat în dimineaţa zilei de ieri o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 32 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea unor infracţiuni de furt calificat. Cel în cauză a fost depistat la domiciliu şi condus la sediul secţiei pentru cercetări.

Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că bărbatul împreună cu un alt bărbat faţă de care instanţa de judecată a dispus în cursul săptămânii trecute măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tentativă la furt, ar fi comis 3 infracţiuni de furt calificat, respectiv în noaptea de 15/16 noiembrie 2020 din incinta Oficiului Poștal nr. 4 Rotonda, în perioada 20-23 noiembrie 2020 din locuința unei femei, de 56 de ani, din Craiova și în noaptea de 04/05 decembrie 2020  din incinta unui magazin din localitate, cauzând un prejudiciu total estimat la aproximativ 6500 de lei, care a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 45%.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Ipj Dolj urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore doi bărbaţi, unul de 32 de ani, din București, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat şi cel de-al doilea de 31 de ani, din Măgurele, judeţul Ilfov, bănuit de comiterea  infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova cu sprijinul lucrătorilor din cadrul D.G.P.M.B – Secția 13 Poliție și I.P.J. Ilfov – Poliţia Oraşului Măgurele şi suportul tehnic al lucrătorilor din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul Criminalistic, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele celor 2 bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de  furt calificat şi complicitate la furt calificat. Bărbaţii au fost depistaţi la domiciliu şi conduşi la sediul secţiei pentru cercetări.

Din cercetările efectuate, cei în cauză, în ziua de 13 iulie 2019, ar fi sustras cantitatea de 2,2 kg bijuterii din aur, din incinta unui magazin amplasat într-un centru comercial din Craiova, cauzând un prejudiciu de aproximativ de 475.000 de lei, care fost recuperat de poliţişti și restituit persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și U.T.A.I. Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.