Craiovean lăsat fără bani după ce a introdus datele cardului pe o platformă falsă de comerț on-line! Polițiștii recomandă atenție

0
373
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj au fost sesizați de un tânăr, din Craiova, despre faptul că, pe 27 ianuarie a.c., sub pretextul achiziționării unui produs de pe site-ul de comerț online www.olx.ro, a fost determinat să introducă datele de identificare ale cardului său bancar, creându-i percepția că acesta este similar platformei olx.ro, în vederea primirii contravalorii produsului. Ulterior a fost efectuată o tranzacție online în valoare de 3983,43 lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și accesul ilegal la un sistem informatic, anunță IPJ Dolj.
Pentru a nu deveni victimă a unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Site-uri de comerț online” Inspectoratul de Poliție Județean Dolj vă recomandă:
Pentru primirea unei sume de bani în contul bancar, nu sunt necesare datele cardului bancar! Sunt necesare doar contul IBAN al persoanei care urmează să primească suma de bani și numele acesteia! Verificați cu atenție adresa paginii web pe care vi se solicită datele personale! Evitați deschiderea unor link-uri/atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate! Purtați discuții cu cumpărătorul doar pe chat-ul site-ului de cumpărături online pentru a putea fi ajutați în caz de fraudă! Nu acceptați să mutați discuțiile pe aplicații de comunicare! Folosiți carduri bancare pentru cumpărături online care oferă servicii suplimentare de siguranță a plății (cod unic primit prin mesaj pe telefon, aprobarea tranzacției printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil, utilizarea unui procesator de plăți cunoscut – ex. PayU/PayPal)! Prin introducerea și validarea unui cod de tip ”3D-SECURE” primit din partea băncii, dumneavoastră aprobați efectuarea unei plăți, nu încasarea unei sume de bani în contul propriu! Verificați ofertele primite! Nu vă grăbiți să acceptați orice promoție care sună atractiv! Poate fi o încercare de fraudă! Pentru cumpărături online de la persoane fizice, folosiți serviciul „Livrare cu plata ramburs” împreună cu serviciul „Livrare cu verificare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.