Craioveanul care a accidentat grav o fetiță de 1 an și 10 luni și pe tatăl ei, apoi a fugit, condamnat la 2 ani de pușcărie

1618

A provocat un accident grav, în luna ianuarie, rănind un bărbat de 37 de ani şi pe fetiţa lui, de 1 an şi 10 luni, pe o trecere de pietoni din cartierul Brazda lui Novac, apoi a fugit. Și-a dezmembrat mașina, ca să șteargă urmele faptei, fiind prins la aproape trei săptămâni de la comiterea faptei. Craioveanul de 33 de ani care a comis aceste fapte a fost condamnat definitiv, ieri, la 2 ani de închisoare cu executare. Complicii care l-au ajutat au primit pedepse între 8 luni cu suspendare și 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare.

Accidentul s-a petrecut pe 20 ianuarie a.c., în jurul orei 20.20.  Cristian Ionuţ Manea, la volanul unui Mercedes Benz, în timp ce circula pe bulevardul Decebal din municipiul Craiova, a lovit un bărbat de 37 de ani și pe fetița acestuia, în vârstă de 1 an şi 10 luni, care traversau pe trecerea de pietoni, și a fugit. Micuța a fost rănită grav.

La aproape trei săptămâni de la comiterea faptei, mai exact pe 6 februarie a.c., polițiștii anunţau că au identificat autorul accidentului, Ionuţ Cristian Manea, de 33 de ani, din Craiova, şi alte trei persoane care l-au ajutat să-și dezmembreze mașina pentru a șterge urmele faptei, respectiv Călin Laurenţiu Pop, de 45 ani, din Craiova, Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, şi Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu.

Ieri, Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința definitivă în acest dosar. Manea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare (după ce primise 2 ani și 6 luni la Judecătoria Craiova), Laurenţiu-Călin Pop a primit 1 an şi 6 luni închisoare cu executare, Mădălin Floricel – 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare, iar Toma-Marius Vasile 8 luni închisoare cu suspendare.