Craioveanul care i-a spart capul cu telefonul unui polițist de la Rutieră a contestat arestarea preventivă! Decizia definitivă s-a luat azi la Tribunal

1901

Marius Cauc, craioveanul de 32 de ani, care a agresat pe 19 septembrie, un polițist de la Serviciul Rutier Dolj, pe Marius Bitică, a făcut contestație împotriva măsurii arestării preventive. Tribunalul Dolj i-a respins, astăzi, contestația, astfel că rămâne în arestul IPJ Dolj cel puțin până la expirarea celor 30 de zile perioada pe care i-a emis mandat Judecătoria Craiova. Craioveanul i-a spart capul polițistului, lovindu-l cu telefonul, iar medicii au stabilit că agentul Bitică are nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, astăzi, contestația formulată de Marius Cauc împotriva hotărârii prin care, pe 20 septembrie a.c., Judecătoria Craiova a hotărât să-l aresteze preventiv pe 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de ultraj: „Respinge contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Cauc Marius, împotriva încheierii de şedinţă nr.138 din data de 20.09.2018 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din 26.09.2018”, se arată în hotărârea Tribunalului.

Reamintim că, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Dolj a efectuat, pe 19 septembrie, seara, semnalul regulamentar de oprire a unui șofer care a efectuat o depășire neregulamentara pe DN 65F – Centura de Nord a Craiovei. Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, polițiștii au pornit în urmărirea lui, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau sa-l imobilizeze, șoferul, Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, l-a lovit pe unul dintre polițiști, Marius Bitică, cu telefonul în cap și a fugit. Au fost trase 5 focuri de armă, în plan vertical, fără a se reuși însa prinderea bărbatului. El s-a prezentat ulterior la Poliție, însoțit de avocat. A fost reținut pe 24 de ore, iar pe 20 septembrie a fost arestat preventiv.