Craiovenii, invitați la plimbare cu bicicleta prin oraș, mâine, în cadrul unei noi ediții a JCI Cycling Day!

1436

Craiovenii sunt invitați mâine la o plimbare cu bicicleta, prin oraș, în cadrul unei noi ediții a proiectului JCI Cycling Day. Menit să atragă atenția asupra utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare curent, proiectul a adunat la start din ce în ce mai mulți craioveni de la o lună la alta. Startul se dă mâine, la ora 10.30, de la intrarea principală a Parcului Nicolae Romanescu.

Săptămâna europeană a mobilității vine cu ediția din septembrie a proiectului JCI Cycling Day, sâmbătă, 22 septembrie începând cu ora 10.30 cu plecarea din Parcul Nicolae Romanescu (intrarea de la statuie).

Săptămâna europeană a mobilității a fost lansată in anul 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susținută de Direcția Generală Mobilitate și Transport a Comisiei Europene și are drept scop combaterea efectelor schimbărilor climatice.

Proiectul JCI Cycling Day este o acțiune dedicată cetățenilor din Craiova și are ca scop conștientizarea publicului larg și a presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Startul se dă la ora 10.30 pe următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument)– Bld N. Romanescu – Str. Corneliu Coposu – Str. Ana Ipatescu – Str. Caracal – Str. Henri Coanda – Str. Calea București – Bld. Decebal – Bld. Dacia – Bld. Carol I – Pasaj Universitate – Str. C.D. Fortunescu – Str. Simion Barnuțiu – Calea Unirii – Bld N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).
Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie iar persoanele care nu posedă biciclete le pot închiria de la centrul de închirieri din Parcul N. Romanescu.