CRISTINEL URTILĂ – Face performanță la Bârca!

438

Cristinel Urtilă este candidatul PSD pentru Primăria Bârca. Este absolvent al Facultății de Mecanică, cu master în Optimizare Tehnologică și Constructivă și candidează pentru al doilea mandat. Este inginer, așa că iubește să construiască, să dezvolte proiecte mari. De altfel, se vede cu ochiul liber că localitatea a devenit un șantier de când a început mandatul.

Printre domeniile aflate pe lista de priorități a candidatului PSD s-a aflat sănătatea. “Primăria a reușit să reabiliteze dispensarul din comună, prin schimbarea tocăriei, înlocuirea rețelei de canalizare, renovarea acoperișului. Toate acestea  au fost făcute pentru a asigura condiții optime de desfășurare a activității pentru personalul medical al dispensarului care deservește comunitatea noastră“ a mărturisit candidatul PSD, Cristinel Urtilă.

Ca orice primar vizionar, Cristinel Urtilă a știut încă din primul moment în care a ocupat fotoliul de edil că localitatea se poate dezvolta din temelii doar cu bani europeni, iar primul pas trebuie făcut de la educație. Așa că a pus acest domeniu în fruntea listei de priorități din primul său mandat. “Învățământul este domeniul care m-a preocupat cel mai mult în mandatul meu. Am reușit să formăm o clasă profesională în domeniul agricol, astfel încât elevii interesați de învățarea unei meserii să o poată face pe raza comunei noastre, fără a fi nevoiți să plece din localitate. O altă reușită a mandatului meu a fost ca am obținut finanțarea pentru ridicarea unei noi clădiri a liceului, clădire ce se află la momentul actual în stadiu avansat de construcție care va putea adăposti,  în aceeași incintă,  toate clasele începând cu ciclul primar până la liceal.

În timpul primului mandat, edilul a accesat bani prin Programul Operațional Capital Uman, (POCU) de la Uniunea Europeană care au dezvoltat comuna din punct de vedere economic. “Am reușit să oferim școală după școală unui număr de aproximativ 200 copii care au beneficiat și de masă caldă. În plus, 600 de persoane au urmat cursuri de formare profesională. De asemenea, 18 firme noi au fost înființate care la rândul lor, au angajat persoane din comunitate. Prin acest proiect,  au fost consiliați și au fost angajați peste 150 oameni. Deci un proiect de mare anvergură cu valoare de peste 4,5 milioane euro, care a contribuit efectiv la dezvoltarea economică a comunei. Tot cu bani europeni, vor fi reabilitate 34 de case, iar în 54 de gospodarii, vor fi montate panouri fotovoltaice” a completat Cristinel Urtilă, candidatul PSD pentru funcția de primar la Bârca.

Și infrastructura a fost pe lista de priorități a edilului. “Începând cu 2016, există apă și canalizare în întreaga comună. Această infrastructura ne permite să trecem în etapa urmatoare, aceea a asfaltării întregii comune. În acest sens, avem un proiect întocmit, suntem în faza de licitație, iar până la sfârșitul lunii septembrie, va fi desemnat câștigătorul acesteia, astfel încât odată apărută oportunitatea finanțării, noi să avem toate etapele parcurse”, a mai spus candidatul PSD.

Banii contribuabililor au fost gestionați cu maxima responsabilitate și eficiență, astfel încât obiectivele propuse pentru primul mandat au putut fi atinse. Bugetul local a fost completat cu bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, acestea fiind de un real folos pentru atingerea acestor obiective.Edilul intenționează ca toată localitatea să aibă și sistem de iluminat public stradal de ultimă generație. „Suntem în plin proces de întocmire a proiectului pentru înlocuirea lămpilor din toată comuna, există o linie de finanțare prin Agenția Fondului de Mediu, pe care ne dorim să o accesăm, așa încât să reușim să avem sistem de iluminat inteligent și să facem economie importantă la bugetul local” a mai spus candidatul PSD.

Cristinel Urtilă va avea grijă ca localitatea să aibă gaze naturale. 

„Pentru că în perioada următoare se vor deschide linii de finanțare de 25 milioane de euro, pentru a introduce gaze naturale și având în vedere că există conducta magistrală între Segarcea și Cerăt, intenționăm să facem o asociere de comune învecinate, așa încât să putem întruni condiția, fără de care nu se poate acccesa linia de finanțare – aceea de a fi racordate la rețea cel puțin 1000 de gospodarii” a mai spus candidatul PSD.

Edilul este preocupat și ca agricultura să meargă bine în localitate. De aceea, a reușit să cadastreze întreaga suprafață de teren agricol extravilan. Acum fiecare cetățean care deține teren agricol extravilan, are carte funciară la OCPI Dolj. Obiectivul pentru mandatul următor este să cadastreze și intravilanul comunei.

Cristinel Urtilă spune că munca de edil nu este ușoară, dar atunci când reușești să construiești și să dezvolți pentru oameni, merită efortul.

 

Comandat de Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Dolj,
CUI mandatar finaciar: 21200019