Poză de Lisa Fotios pe Pexels.com
Poză de Lisa Fotios pe Pexels.com

Slăbitul poate fi o misiune destul de complicată pentru mulți oameni, din diverse motive. Indiferent care ar fi cauza, cea mai populară soluție rămâne deficitul caloric, adică să consumi zilnic mai puține calorii decât arzi. Astfel, în continuare vei afla câteva elemente pe care să le implementezi în dieta ta pentru a-ți face procesul de scădere în greutate mai ușor.

Iată 3 modalități prin care poți reuși să slăbești mai ușor:

  1.     Intermittent fasting

Intermittent fasting sau postul intermitent este o metodă care implică cicluri regulate de consum de alimente și post. Această abordare poate fi adaptată în mai multe moduri, dar una dintre cele mai populare este metoda 16/8, în care o persoană mănâncă toate mesele în decursul a 8 ore și se abține timp de 16 ore în fiecare zi. Acest tip de post intermitent nu necesită restricții alimentare, ci doar o limitare a timpului în care mănânci. Este important să știi că această metodă reduce numărul de calorii consumate într-o zi, deoarece timpul limitat de alimentație poate duce la o ingestie mai mică de alimente. De asemenea, postul intermitent stimulează arderea grăsimilor prin majorarea nivelului hormonului de creștere. În plus, acest tip de alimentație îți poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate reduce inflamația în corp, aspecte importante în controlul greutății și menținerea sănătății.

  1.     Mănâncă multe legume

Consumul de legume poate să-ți fie extrem de folositor în procesul de slăbire. Acestea sunt foarte bogate în fibre, motiv pentru care te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Alege din varietatea de legume BIO de la Auchan și vei reduce, astfel, tendința de a mânca în exces. De asemenea, acestea au un conținut scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că poți mânca o cantitate mai mare fără să depășești limita calorică zilnică. Optează pentru o dietă bogată în fructe și legume în culorile curcubeului, deoarece fiecare culoare este asociată anumitor beneficii nutriționale, iar astfel vei asimila doza necesară din fiecare vitamină.

  1.     Evită mâncarea procesată și cea de tip fast-food

Odată ce ai stabilit ce trebuie să mănânci și cum să o faci, este important să cunoști și alimentele pe care ar trebui să le eviți. Spre exemplu, mâncarea procesată și cea de tip fast-food sunt extrem de dăunătoare siluetei tale. Acest tip de alimente sunt de cele mai multe ori bogate în calorii, grăsimi trans și zaharuri adăugate, dar sărace în nutrienți esențiali. În plus, acestea îți pot afecta sănătatea în mod negativ, provocând riscul de boli de inimă, diabet și alte afecțiuni cronice. Pentru a le evita, gătește cât mai mult acasă cu ingrediente BIO și mănâncă în oraș doar în locurile pe care le-ai cercetat bine și care folosesc doar produse calitative, gătite într-un mod sănătos.

În concluzie, pentru a avea o siluetă de invidiat, este necesar să iei anumite decizii din punct de vedere alimentar. Implementează toate sfaturile de mai sus și vei observa, în timp, rezultatele dorite.