Cum să Alegi Protecţiile de Saltea Potrivite

0
124
https://cdn.pixabay.com/photo/2017/07/10/10/06/mattress-2489615_960_720.jpg

Mai bine de o treime din viaţă o petrecem dormind, iar o saltea de calitate este o necesitate şi o investiţie în confort şi un somn de calitate, dar şi o achiziţie considerabilă pe care vei dori să o protejezi pentru a-i creşte durata de viaţă. Topperele sunt protecţii excelente pentru orice tip de saltea, dar sunt şi diverse modele şi huse de protecţie.

Prin urmare, alegând să foloseşti protecţii de saltele, simple sau sub formă de toppere, vei creşte durata de viaţă a saltelelor şi vei beneficia de confort pentru mai mult timp. Salteaua este un mediu propice pentru acarieni de praf, păr de animale şi mucegai, iar o protecţie de calitate te poate salva de la aceste neajunsuri. În plus, îţi creşte nivelul de confort. 

Cum să alegi o protecţie de saltea

Protecţiile de saltea îţi asigură sprijin suplimentar, protejează salteaua de murdărie, transpiraţie, pete şi acarieni şi îi cresc durata de viaţă. Protecţiile de saltea au de obicei margini elastice care ajută la fixarea lor şi sunt confecţionate din materiale diverse. 

Mai sunt şi topperele care nu au margini elastice, dar care îţi asigură un plus de suport şi confort. Cu cât materialul din care sunt confecţionate este mai dens, cu atât mai bine va fi protejată salteaua.

Saltea sau topper?

Oamenii se întreabă deseori care este diferenţa dintre aceste două articole. Pe scurt, topperul este o pernă de saltea care asigură şi protecţie. Sporeşte confortul şi moliciunea saltelei şi poate îmbunătăţi poziţia de somn. Topperul este conceput pentru a oferi o suprafaţă de dormit mai bună, însă are şi rol de protecţie a saltelei peste care se pune. 

Pe piaţă vei găsi o gamă diversificată de toppere cu spumă sau matlasate şi, când le cumperi, trebuie să ai în vedere înălţimea suplimentară pe care o dau saltelei. Topperul pentru o saltea din spumă cu memorie reduce fermitatea patului şi creează o suprafaţă de dormit mai moale care poate oferi mai mult confort în timpul somnului.

Tipuri de protecţii de saltea

Perne de saltea pentru sprijin – îmbunătăţesc calitatea somnului prin adăugarea unei perne de saltea pe partea superioară a acesteia. Se pot găsi într-o diversitate de grosimi şi poţi alege exact ceea ce îţi doreşti. În general, pernele de saltea pentru sprijin sunt cele mai groase protecţii şi investiţii care cresc considerabil durata de viaţă a saltelelor.

Toppere pentru saltea – sunt disponibile în diverse grosimi şi structuri şi, pe lângă faptul că protejează salteaua, adăugă şi un strat confortabil între saltea şi cearşaful de pe pat. Poţi alege din modele matlasate, cu umplutură din bumbac sau chiar şi cu spumă de memorie. Pentru că sunt disponibile în grosimi variate, poţi alege exact ceea ce ai nevoie, astfel încât să nu adaugi o înălţime prea mare la salteaua deja existentă.

Materiale pentru protecţii de saltea

Bumbac – Este alegerea ideală pentru că se spală uşor la maşină şi este foarte plăcut în contact cu pielea. De asemenea, bumbacul este un material durabil, ceea ce înseamnă că protecţia de saltea va rezista mai bine în timp. Chiar şi după mai multe spălări, protecţiile de saltea din bumbac rămân moi, plăcute la atingere şi rezistente. 

Poliester – Este o fibră sintetică extrem de rezistentă. În mod natural hipoalergenic, poliesterul este materialul ideal pentru care care suferă de alergii. De asemenea, este un material confortabil şi foarte accesibil ca preţ. 

Spuma de memorie – Este un material extrem de moale care reacţionează la căldura şi greutatea corpului şi se mulează perfect după formele persoanei în numai câteva secunde. Protecţiile cu spumă de memorie sunt de calitate superioară şi cele mai recomandate.

Tehnologia utilizată la protecţiile de saltele

Protecţiile de saltele pot fi tratate special pentru a respinge petele, a elimina umezeala şi a regla temperatura. De asemenea, poţi găsi toppere umplute cu fibre antimicrobiene şi hipoalergenice care ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă mirosuri neplăcute şi, totodată, protejează persoana de alergeni.

Vei găsi şi huse de protecţie special tratate pentru a rezista la apă. Acestea protejează salteaua de scurgeri şi accidente şi menţin salteaua curată, prelungindu-i durata de viaţă. 

Şi, deloc în ultimul rând, poţi găsi protecţii de saltea încălzite! Imaginează-ţi cât de plăcut ar fi ca în zilele reci de iarnă să intri în pat, iar acesta să fie încălzit. Acum poţi avea acest confort folosind o husă de saltea cu încălzire. 

Vei găsi modele cu tehnologii secure confort care elimină pericolul emisiilor câmpului electromagnetic, cu mai multe setări de temperatură, oprire automată după o anumită perioadă şi comenzi duble pentru paturile duble. Sunt lavabile în maşină, se întreţin uşor, sunt disponibile în dimensiuni variate şi se dovedesc incredibil de confortabile şi de practice. 

Acum, după ce ai aflat mai multe informaţii despre protecţiile de saltea, va fi mai uşor să alegi modelul de care ai nevoie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.