Cum să îți maximizezi campaniile de Google Ads

507

Fiecare antreprenor a cărui companie își desfășoară activitatea și în mediul online își dorește cu siguranță să aibă o prezență cât mai bună și să fie descoperit de cât mai mulți clienți. Pe lângă încercarea de a se adresa clienților în mod organic, o pondere ridicată în ceea ce privește promovarea o reprezintă și crearea campaniilor Google Ads. Află cum îți poți maximiza campaniile de Google Ads și cum le poți îmbunătăți astfel încât rezultatele să fie cele așteptate. 

  1. Apelează la o firmă de marketing

Înainte de a lua orice decizie cu privire la campaniile pe care le realizezi, este necesar să ai în vedere obținerea unui ajutor de specialitate. În marketing există noțiuni și aspecte pe care doar specialiștii le pot înțelege și anticipa, iar din acest motiv ar trebui să apelezi la firme specializate precum Moloso, companie care are o experiență vastă în gestionarea campaniilor de promovare online.

De îndată ce te vei bucura de suportul specialiștilor, vei începe să vezi îmbunătățirile. Lucrurile devin mai clare în ceea ce privește strategia de lucru, iar circuitul ideilor concură spre același țel comun și anume creșterea conversiilor și îmbunătățirea prezenței online a afacerii. Este important să apelezi la specialiști care îți pot prezenta un portofoliu cu rezultate palpabile și care înțeleg concret procesul de promovare prin campanii Google Ads. 

  1. Cunoașterea clientului

Este destul de greu să creezi o campanie de Google Ads orbește, fără a avea un minimum de înțelegere în ceea ce privește profilul de client. Profilul clientului, cunoscut în marketing și ca avatarul de client, este o reprezentare a caracteristicilor ce definesc buyerul căruia te adresezi. Acest buyer persona trebuie înțeles în detaliu, pentru că fiecare decizie luată să corespundă nevoilor pe care le are potențialul client.

Astfel, va trebui să înțelegi detalii precum vârsta, sexul și interesele, dar și comportamentul de căutare, pentru că fiecare dintre aceste caracteristici vor constitui de fapt elemente ce te vor ajuta să definești și profilul viitorilor clienți.

  1. Cunoașterea cuvintelor cheie

Cuvintele cheie sunt definitorii pentru realizarea campaniilor de Google Ads. Aceste cuvinte cheie sunt uneori subînțelese, făcând parte din domeniul de activitate al firmei. Există însă situații în care antreprenorii fac campanii Ads bazându-se doar pe cuvintele cheie evidente, comune de altfel, și nu obțin rezultatele scontate. 

Pentru a optimiza o astfel de campanie și pentru a-i maximiza efectele este necesar să se realizeze un audit care să verifice cuvintele cheie și long tail keyword cu ajutorul cărora campania să aducă o rată mare de conversie. 

Este nevoie să se înțeleagă faptul că o campanie de Google Ads nu se face ,,pe ghicite”, ci este nevoie de o analiză clară a afacerii pentru a determina elementele definitorii, pe baza cărora campaniile pot performa cât mai bine. 

  1. Evitarea unor formulări defectuoase

Dacă auditul reflectă cuvintele cheie cele mai relevante, este nevoie de o formulare corectă a anunțurilor. Chiar și în acest caz există probleme, deoarece în unele situații defectuoase sunt determinate formulări defectuoase, care induc în eroare clienții. Delimitarea neclară a perioadelor cu oferte și reduceri, delimitări temporare care induc în eroare (exemplu: modele ținute 2022, în condițiile în care materialul este generalist și poate fi folosit indiferent de timp), fiecare dintre acestea ar trebui excluse.

Din nou, aceste aspecte pot fi identificate cu ușurință cu ajutorul unei firme de marketing, deoarece specialiștii au experiență în a înțelege exact tipul anunțurilor și raportarea lor la performanțele dorite de la o campanie de Google Ads.

  1. Locație

O campanie de Google Ads se poate maximiza prin definirea corectă a caracteristicilor care țin de locație. În cele mai multe dintre cazuri antreprenorii definesc în mod incorect locația campaniei, drept pentru care aceasta tinde să se adreseze unei arii mari de persoane, din diferite zone.

Specialiștii în marketing recomandă definirea locației având în vedere caracteristicile afacerii. Spre exemplu, nu este necesară rularea unei campanii la nivelul întregii țări, dacă o companie se axează doar pe livrări locale, la nivel de oraș. Acest lucru înseamnă o cheltuială mare nejustificată, care nu va aduce niciun beneficiu real la nivel de câștigare a unor noi clienți.

Deși pare ofertant să te adresezi unei arii cât mai mari, în unele cazuri poate fi mai util să ai în vedere doar delimitarea clară a zonelor pe care lucrezi, pentru a putea genera anunțuri cât mai corecte. Exclude, așadar, zonele pe care afacerea ta nu le acoperă, maximizând în același timp campania de promovare prin afișarea acesteia auditoriului corect. 

  1. Definește corect timpul de afișare al campaniei

Uneori poți crede că dacă o campanie rulează în fiecare zi, timp de 24 de ore, aceasta va avea mai mult succes. În realitate lucrurile nu stau chiar așa, iar acest lucru este corelat cu mai multe aspecte. Dacă te adresezi pieței din România, este important să definești un orar care să aibă la bază programul uzual de căutare al utilizatorilor.

Este mult prea costisitor să rulezi o reclamă pentru 24 de ore și în același timp este ineficient, deoarece există posibilitatea ca cea mai mare parte a clienților tăi să nu caute produsele oferite în timpul nopții sau dimineața foarte devreme, iar acest lucru conduce la necesitatea de a scurta timpul de afișare. 

  1. Stabilește obiectivele

Înainte de setarea unei campanii este foarte important să faci un plan prin care să poți stabili obiectivele pe care le ai în vedere. Fie că vrei să lansezi o campanie de brand awareness, fie că vrei mai multe vânzări, este important să știi foarte clar ce vrei să obții cu ajutorul campaniei pe care o desfășori. Acest lucru are șanse reale de a maximiza rezultatele, fiind una dintre măsurile care optimizează modul în care este definită o campanie de promovare prin Google Ads. 

Discută cu un specialist despre felul în care poți maximiza o campanie de Google Ads și despre modul în care poți defini cât mai bine limitele unei campanii de promovare. Alege o firmă de marketing eficientă și stabilește împreună cu acești specialiști cele mai bune idei de promovare prin Google Ads.