Cum să pui în evidenţă culoarea ochilor cu ajutorul bijuteriilor

0
1111

„Diamonds are a girl’s best friend”, spunea Marilyn Monroe în celebra ecranizare „Domnii preferă blondele”, în urmă cu peste şase decenii. Iar acest citat a rămas bine întipărit în mintea femeilor de atunci şi din vremurile actuale.

Pot fi numărate pe degetele de la o mână femeile care afirmă sus şi tare că ele nu agreează ideea de a purta bijuteriicolorate şi strălucitoare. Pentru majoritatea însă, o bijuterie înseamnă un accesoriu de nelipsit pentru a accentua feminitatea şi eleganţa unei femei.

Însă alegerea bijuteriilor nu trebuie să fie întâmplătoare, pentru că acestea pot transforma foarte uşor o femeie, de la o doamnă elegantă şi stilată la o femeie împopoţonată şi cu aspect kitchos. De aceea, te vom învăţa în continuare cum să alegi cele mai potrivite bijuterii şi cum le poţi asorta în funcţie de culoarea ochilor.

Ochii albaştri suspină după safire şi rubine

În funcţie de nuanţa de albastru a ochilor, poţi alege între bijuteriile cu safire şi cele cu rubine, pentru a crea un contrast cromatic discret şi plăcut.
Pentru ochii albastru închis, safirul este cea mai bună alegere, iar pentru ochii albastru deschis, bijuteriile cu topaz albastru sau pietre acvamarin. Ochii cu nuanţe violet sunt cel mai bine puşi în valoare de pietre semipreţioase precum iolite şi tanzanite.

Ochii verzi au nevoie de smaralde

Bijuteriile cu smarald sunt o alegere luxoasă dacă vrei ca verdele ochilor tăi să iasă cel mai bine în evidenţă. Gândeşte-te la o rochie elegantă de seară neagră, accesorizată cu un colier bătut cu smaralde sau un inel din argint cu smarald.
Prehnitul este piatra perfectă pentru ochii verde deschis, iar ochii verde închis vor fi cel mai bine evidenţiati de un colier cu pietre semipreţioase de peridot verde, ametist mov sau topaz bleu. Dacă vrei să creezi un contrast cromatic plăcut între ochii tăi verzi şi bijuteriile pe care le porţi, alege o pereche de cercei din argint cu ametist şi marcasit.

Ochii căprui fură inima oricui cu ajutorul chihlimbarului

Ochii căprui sunt cel mai bine puşi în valoare de bijuterii cu accente maronii spre galben sau chiar verzui, cum ar fichihlimbarul. Rubinele sunt şi ele o alegere potrivită, deoarece pot contrasta plăcut cu maroniul ochilor.
Ochii căprui închis arată minunat în combinaţie cu granatul în nuanţe întunecate de rosu, iar cei căprui deschis pot fi complimentaţi la maxim de bijuteriile cu citrin.

Ochii negri cer culoare

Ochii negri sunt cel mai uşor de pus în valoare! Ai libertatea de a alege bijuterii cât mai colorate, care combină pietre preţioase de diferite dimensiuni şi culori, precum rubinele, smaraldele şi safirele.

sursa: ea.md