Cum să te simți extraordinar într-o bucătărie de mici dimensiuni? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a crea un cadru special!

0
369

Bucătăria este un spațiu în care petreci destul de mult timp, indiferent dacă ești pasionat de gastronomie sau nu. Fie că intri în această încăpere doar pentru a prepara rapid feluri de mâncare, fie că este unul dintre locurile tale preferate, în care îți bei cafeaua, stai cu prietenii și încerci experimente culinare, este imposibil să nu intri în contact cu toate elementele care fac parte din acest decor. De aceea, este important să creezi o atmosferă primitoare, în care să te simți bine în orice moment. 

Deși o bucătărie mică poate părea dificil de gestionat, tot ce trebuie să faci este să ai în vedere o serie de tehnici prin care poți alcătui un design aparte!

Află 3 secrete pe care le poți pune în aplicare, pentru un cadru armonios în orice bucătărie de mici dimensiuni!

 

  1. Mobilierul, obiectele sanitare și accesoriile

 

Într-un spațiu mic, trebuie să iei în considerare și elementele principale, și cele care, aparent, sunt neimportante. Așadar, dacă vrei să amenajezi bucătăria, acordă o atenție deosebită mobilierului, în primul rând. Acesta este cel care reprezintă cea mai mare parte vizuală din întreaga cameră și, din acest motiv, trebuie să fie bine ales. Alege structuri eficiente, care să nu ocupe mult spațiu, dar care să-ți ofere tot ceea ce ai nevoie. De asemenea, chiuveta este un factor semnificativ, fiindcă este integrată în tot acest ansamblu stilistic al pieselor de mobilier – prin urmare, poți alege un set cu baterie și chiuvetă de bucătărie de la Homelux, care să nu fie doar funcțional, ci și complementar cu designul general. Accesoriile sunt obiecte mici, care sunt folosite în permanență, în orice activitate – selectează modele care să-ți placă și care să-ți dea o stare plăcută, prin intermediul aspectului pe care îl au.

 

2. Culorile și decorațiunile

 

În încăperile care nu sunt spațioase, culorile pot avea un efect major asupra atmosferei. Nuanțele deschise (bej, crem, alb, etc.) și cele pastel sunt recomandate în astfel de situații, deoarece au capacitatea de a face perimetrul să pară mai mare decât este de fapt. De altfel, decorațiunile pot influența totul, din două perspective: în primul rând, dacă ai în preajmă obiecte preferate (tablouri, magneți, flori, etc.), vei avea o dispoziție excelentă și, în al doilea rând, orice articol decorativ poate da o notă aparte încăperii. 

 

3. Soluțiile de depozitare

 

Soluțiile de depozitare trebuie să fie inteligente și foarte eficiente – fie că optezi pentru rafturi, dulapuri sau cutii, fie că descoperi alte metode ideale, depozitarea optimă este cea care poate face diferența dintre un spațiu mic bine gestionat și unul aglomerat și înghesuit. Cercetează cu atenție o serie de sfaturi utile, analizează variantele pe care le ai la dispoziție și optează pentru produsele care te pot ajuta să organizezi totul perfect, în cel mai mic detaliu.

În concluzie, o bucătărie mică poate fi o provocare, însă amenajarea ei nu este dificil de abordat, dacă ții cont de câțiva factori. Ia în calcul toate aceste aspecte și lasă-ți imaginația să lucreze – vei găsi cele mai bune soluții pentru a ajunge la rezultatul dorit!

Sursă foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.