Construirea unui solar pentru legume este o investiție excelentă pentru orice grădinar pasionat sau fermier, care trăiește din cultivarea acestora. Totuși, pentru a te asigura că folia de pe construcție va rezista în fața intemperiilor este important să știi cum să-l ancorezi corespunzător. În acest articol vom vorbi despre câteva metode eficiente de a prinde cât mai bine o prelată, ca să nu ai parte de anumite neplăceri create de natură.
Iată 4 metode prin care îți poți ancora cât mai sigur solarul din grădină:
- Ia un solar pe structură metalică
Acest tip de solar este cel mai des întâlnit și cea mai simplă metodă. Așadar, el este realizat, din tije metalice spiralate, care se bagă în pământ, oferind, astfel, siguranță construcției. Acesta nu este greu de montat și nu necesită nici echipamente speciale, pentru a face acest lucru. Prin urmare, tot ce trebuie să știi este să fixezi ancorele la o adâncime de 30-50 cm în sol, ulterior, urmând să montezi folia, cu ajutorul unor cleme.
- Folosește cabluri de ancorare
Pentru zonele cu vânt puternic, trebuie să ancorezi foarte bine solarul, pentru a fi cât mai sigur. Așadar, tot ce trebuie să faci este să îți cumperi cablu de oțel online de pe bricolaj.ro și să-l montezi pe fiecare colț al construcției, pentru un plus de rezistență. Totodată, este important să verifici periodic legăturile, să te poți asigura că nu s-au slăbit din cauza condițiilor meteo.
- Utilizează o fundație din beton
O altă metodă extrem de sigură, pentru ancorarea solarului este aceea de a turna o fundație din beton. Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să sapi un șanț în jurul perimetrului construcției, cu o adâncime de 30-50 cm și lățimea de aproximativ 20 cm. Apoi pune picioarele de rezistență în ciment și lasă compoziția să se usuce complet, înainte de a continua montarea structurii. Această variantă este una durabilă și sigură, chiar dacă implică un cost mai ridicat.
- Îngroapă în pământ o parte din material
Nu în ultimul rând, dacă îți dorești ceva mic și fără prea multe costuri, o metodă simplă este să îngropi o parte din cadru direct în sol. Această metodă îți oferă o stabilitate moderată și este ușor de realizat, fiind potrivită pentru solarii sezoniere sau temporare. Așadar, începe prin a săpa un șanț la adâncimea dorită în jurul bazei construcției, introdu capetele foliei în groapa lor și acoperă cu pământ și apoi compactează foarte bine, de jur împrejur, pentru a asigura o fixare fermă.
În concluzie, ancorarea unui solar este o etapă esențială pentru a te asigura că structura va rezista condițiilor meteorologice și că va proteja culturile de legume. Prin urmare, trebuie să alegi soluția cea mai potrivită pentru tine și nevoile tale, dar și în funcție de terenul pe care îl deții, a condițiilor climatice din zona ta și a resurselor de care dispui.