Delegați ai municipalității din localitatea Vărșeț – Bulgaria s-au întâlnit cu oficialitățile CJ Dolj

1466

intalnire cjVicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a primit, miercuri, vizita unei delegații a municipalității din localitatea Vărșeț (Bulgaria), la întâlnire luând parte reprezentanți ai aparatului de specialitate al CJ și ai unor instituții din subordine.

Discuțiile purtate cu această ocazie au vizat posibilități de implementare a unor proiecte comune, cu finanțare din fonduri europene, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria.

„De-a lungul timpului, am dezvoltat, alături de parteneri și reprezentanți ai autorităților locale din Bulgaria, o relație bazată pe respect și cooperare bilaterală. Am reușit ca, împreună, să implementăm, prin programele Uniunii Europene destinate cooperării transfrontaliere, mai multe proiecte, din domenii diferite, proiecte prin care am realizat obiective care astăzi pot fi văzute și care au adus un plus pentru județul nostru.

Avem convingerea că această posibilitate de dezvoltare a comunităților noastre, pe care ne-o oferă fondurile europene, trebuie fructificată și în continuare. CJ Dolj este unul dintre consiliile județene care au derulat printre cele mai multe demersuri cu finanțare nerambursabilă din România.

Alături de municipalitatea din Vărșeț, ne dorim să punem bazele unui parteneriat solid, pe termen lung, identificând proiectele pe care putem să le realizăm în comun“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile.

La întâlnirea desfășurată în sala de ședințe a instituției au mai participat Dana Băluță, directorul Direcției Afaceri Europene, Ileana Măjină, consilier al președintelui CJ Dolj, Emilia Florea, directorul Centrului Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj, Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“, și Aurelian Popescu, șeful Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, în timp ce delegația din Bulgaria a fost condusă de primarul localității Vărșeț, Ivan Mihailov Lazarov.

BIROUL DE PRESĂ