Delegație a Municipalității Lom din Bulgaria în vizită la CJ Dolj

1521
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, joi, vizita unei importante delegații a municipalității din Lom (Bulgaria), condusă de primarul Penka Penkova, împreună cu care au fost stabilite principalele coordonate strategice în vederea atragerii de finanțare nerambursabilă prin proiecte comune, depuse în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România – Bulgaria.

La întâlnirea desfășurată în sala de ședințe a CJ Dolj au mai participat vicepreședintele Cosmin Vasile și consilierul pentru afaceri europene, Ileana Măjină, în timp ce din partea Municipalității Lom a fost prezent și viceprimarul Valentin Evtimov.

„A fost o discuție benefică din toate punctele de vedere, în cadrul căreia am stabilit prioritățile pe care cele două autorități, Municipalitatea Lom și Consiliul Județean Dolj, le au pe termen scurt și mediu. Trebuie punctat faptul că, pentru următoarele două săptămâni, atât noi, cât și partea bulgară vom avea intens de lucru, întrucât ne propunem să finalizăm documentația necesară pentru a depune împreună un proiect destinat finanțării unor investiții în domeniul infrastructurii rutiere.

Demersul urmează să fie promovat în cadrul Programului de cooperare Interreg V-A, Consiliul Județean urmând să fie lider de proiect, iar valoarea sa totală nu poate depăși pragul de 8 milioane de euro. Astăzi, am stabilit ca această sumă maximă pe care o putem obține să fie împărțită în mod egal. În ceea ce ne privește, am decis să propunem spre finanțare drumul județean care leagă comunele Perișor și Cioroiași.

Tot în cadrul acestei discuții, am stabilit, de principiu, să colaborăm pentru alte două demersuri comune: unul în domeniul culturii – reabilitarea Casei Memoriale «Elena Farago», celălalt în domeniul gestionării situațiilor de urgență – achiziția de echipamente care să faciliteze intervențiile în locurile greu accesibile, spre exemplu în cazul incendiilor în pădure.

Mă bucur că am reușit să avem această întâlnire cu prietenii noștri de peste Dunăre, o întâlnire care vine la o săptămână după ce am semnat contractul de finanțare pentru un proiect care va fi implementat împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Municipalitatea Kozlodui și Administrația Districtuală Vratsa și prin intermediul căruia vor fi achiziționate echipamente moderne, în vederea dotării unei săli de operații a Clinicii de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară.

Iată că parteneriatul nostru cu autorități din Bulgaria continuă în mod fericit, cu noi colaborări în beneficiul comunităților pe care fiecare dintre noi le reprezintă”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

BIROUL DE PRESĂ