Deputat Eliza Peța Ștefănescu: Ajutor de la Guvern pentru familii și persoane singure, de Paște

0
2001

Doamna deputat Eliza Peta-Stefanescu (Grupul parlamentar al #PSD): ”Perioada Paștelui este una în care niciun român nu ar trebui să fie sau să se simtă singur. Din păcate, există persoane care se află în astfel de situații extreme, iar singurul care poate să le ofere un ajutor este statul român.

#Guvernul României a luat hotărârea, în urmă cu două săptămâni, să sprijine cu peste 500.000 de lei 147 de familii și persoane singure, care au fost afectate de incendii, ploi, alunecări de teren, care au probleme grave de sănătate sau întâmpină alte cauze ce le-ar putea exclude social. Măsura a fost luată întrucât banii alocați să poată ajunge la timp pentru Sărbătorile Pascale la persoanele afectate.

Consider că gestul făcut este unul plin de demnitate și arată sprijinul și respectul pe care actuala guvernare îl are pentru toate categoriile de persoane. A ajuta un om aflat în nevoie este un lucru nemaipomenit, mai ales când ne gândim că persoanele respective nu au nicio vină pentru situațiile în care se află. Sunt convinsă că aceste alocări financiare sunt de mare folos pentru beneficiari, mai ales în această perioadă a anului.

Cei care primesc acești bani sunt persoane din întreaga țară, inclusiv din Dolj, județul pe care îl reprezint, semn că agențiile pentru plăți și inspecție socială din întreaga țară și-au dus la bun sfârșit și cu profesionalism anchetele sociale. Defalcat, 22 de familii și persoane singure din 12 județe și din București vor primi 104.400 lei, fiind afectate de incendii, 5 familii și persoane singure, din 4 județe, cu locuințele afectate de ploi abundente și alunecări de teren vor primi 24.000 de lei, iar 120 de familii și persoane singure din 28 de județe și din București, ce se confruntă cu situații deosebite, vor primi, în total, 421.800 de lei.

Ca membru în Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, salut măsura luată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, care a pus la dispoziție bani din propriul buget pentru a-i ajuta pe acești români aflați în nevoie. Sper ca, în Duminica Paștilor, nimeni să nu fie singur, iar lucrurile să fie mai bune pentru fiecare dintre cei care vor primi aceste ajutoare.
Sărbători fericite tuturor!”
#cdep #GrupPSD #declarațiepolitică
#AjutordelaGuvern #sprijinpentrufamiliișipersoanesingure #ajutordePaște#protecțiesocială

Eliza Peța Ștefănescu

deputat PSD Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.