Deputatul Florinel Stancu a trimis o scrisoare Ministrului Apelor și Pădurilor pentru rezolvarea situației autorizațiilor de gospodărire a apelor

1299

scrisoare fs scrisoare fs1 scrisoare fs2”Ca fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj cunosc foarte bine problemele ce impun o rezolvare imediată. O mare parte din ele se datorează cadrului legislativ. Una din aceste probleme o întâlnim la operatorul regional de apă de la nivelul judetului Dolj, S.C. Compania de Apă Oltenia S.A., la Unitățile Teritorial Administrative, atunci când primarii sunt nevoiți să gestioneze asaltul de penalități aplicate de către Administrația Națională «Apele Române» pentru volume de apă preluate fără abonament de utilizare/exploatare a resursei precum și penalități pentru depășirea concentrațiilor maxime admisibile. Cum s-a ajuns aici?

După o consultare cu operatorii, am aflat că aceștia au preluat localități în care au fost derulate proiecte din fonduri europene cu întârzieri, având ca beneficiari direct Unitățile Administrativ Teritoriale. Întârzierile s-au produs din diverse cauze: (lipsa fondurilor, încetarea activității constructorilor. etc), iar din aceste motive, neimputabile operatorului de apă, nu se pot obține autorizațiile de gospodărire a apelor.

Pentru a preveni o eventuală intrare în insolvență a Companiei de Apă, sistarea alimentării cu apă sau lipsa gestionării sistemului de canalizare, am pregătit cu două săptămâni în urmă o scrisoare pentru doamna Ministru al Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu. Acolo găsiți și câteva soluții. Am purtat discuții cu dumneaiei, iar în rezultat avem un Proiect de Lege care va rezolva situația creată”, a spus deputatul PSD Florinel Stancu.