Deputatul Florinel Stancu nu este de acord cu o propunere a Tribunalului Dolj și l-a interpelat pe ministrul Justiției

1757

interpelare stancuinterpelare stancu1Deputatul Florinel Stancu l-a interpelat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la propunerea Tribunalului Dolj de rearondarea a localităților Giurgița, Bârca, Goicea și Cârna de la Judecătoria Segarcea la cea din Băilești. 

”Nu sunt de acord cu propunerea Tribunalului Dolj care vizează arondarea localităților Giurgița, Bârca, Goicea și Cârna la Judecătoria Băilești.

Cel mai probabil, conducătorii instanței, nu au consultat unitățile administrativ-teritoriale înainte de a o lansa. Rearondarea localităților în cauză de la Judecătoria Segarcea la cea din Băilești limitează accesul cetățenilor la justiție.

Am adresat o interpelare pe această temă Domnului Tudorel Toader, Ministrul Justiției, unde i-am prezentat problema și i-am solicitat să respingă acest demers.

Majorarea distanței, lipsa transportului public direct, creșterea costurilor de deplasare, obligația, în continuare, de a-și plăti taxele la Segarcea și de a se judeca la Băilești îi afectează pe oameni.

Dacă mai cunoașteți astfel de probleme, vă rog, să le semnalați”, a spus deputatul PSD, Florinel Stancu.