Descinderi pentru destructurarea unei grupări de hoți români care acționa în Franța! Un doljean a fost „săltat”

1327

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și Jandarmeria Franceză au făcut, ieri, 11 percheziții, în 5 județe, între care și Dolj, pentru destructurarea unei grupări care ar fi comis aproximativ 80 de furturi din societăți comerciale, în Franța. Au fost puse în executare 4 mandate europene de arestare, între cei ridicați fiind și un doljean.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat, ieri, o acțiune, în județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt, pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă constituită din cetățeni români, care ar fi comis mai multe furturi de utilaje și scule electromecanice, din societăți comerciale, pe teritoriul Franței.

Cercetările derulate au fost inițiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în vara anului 2018 de autoritățile judiciare din Franța, către parchetele de pe lângă tribunalele județelor Gorj, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin, prin care au fost solicitate activități de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

Activitățile au fost finalizate ieri, prin efectuarea a 11 percheziții domiciliare pe teritoriul României (județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin și Olt). În Dolj, oamenii legii au descins în comuna Unirea

De asemenea, polițiștii au depistat și condus la sediile unităților de parchet 4 persoane și au pus în executare 4 mandate europene de arestare emise de autoritățile franceze pe numele acestora.

În fapt, cetățenii români cercetați ar fi comis, în anul 2018, aproximativ 80 de furturi din societăți comerciale, prin efracție, în diferite zone ale Franței, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 100.000 de euro.

La perchezițiile domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franța.

Activitățile au fost efectuate de polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt, cu sprijinul criminaliștilor și polițiștilor de intervenție și acțiuni speciale.

De asemenea, la acțiune au participat reprezentanți ai autorităților judiciare franceze (jandarmi, ofițeri de legătură ai Jandarmeriei Franceze la București, judecători de instrucție și magistrat de legătură francez la București).