Designul interior și exterior nu ține doar de decor! Află unde și cum poți folosi spoturile LED pentru a schimba complet ambientul locuinței tale

359

În trecut, orice încăpere dispunea de un corp de iluminat amplasat central pe tavan atât din motive estetice, cât și practice. Bineînțeles, o singură sursă de lumină nu era întotdeauna suficientă, astfel încât o lampă sau aplică devenise necesară pentru a diversifica intensitatea luminii, cât și aspectul locuinței. Cu timpul, aceste accesorii luminoase au devenit tot mai economice, dar și ergonomice, ca să nu mai vorbim de diversitatea modelelor apărute și funcționalitățile lor inedite. Ai nevoie de ele în locuri la care nici nu te-ai fi gândit, iar în acest articol vei descoperi exact unde și de ce.

Iată TOP 4 locuri în care sursele de lumină și inventivitatea fac „casă bună”

Fie că vorbim despre biroul de acasă, debara, baie sau grădină, există un accesoriu simplu și compact, dar care poate avea un adevărat impact asupra oricărei încăperi: spoturile LED. Le știi prea bine, dar oare chiar le cunoști pe deplin utilitatea? Ele înglobează multiple avantaje, de la economie, la ergonomie, până la practicabilitate și estetică, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în locuința ta. Ești curios să afli unde?

  1. Biroul de acasă

Lampa de birou este de obicei alegerea evidentă atunci când vine vorba despre micul tău colț de lucru sau de studiu. Poate fi în același timp un element de decor interesant atunci când este ales cu gust, dar ocupă un spațiu care ar putea fi altfel valorificat. Este dovedit faptul că un birou cât mai spațios sporește concentrarea și productivitatea, așa că poți elimina elementele neesențiale. În lipsa luminii naturale, câteva spoturi LED atent distribuite vor oferi o luminozitate echilibrată și fără umbre. Le poți folosi nu numai pentru a ilumina biroul, ci și pentru întreaga încăpere, mai ales dacă vrei să dai impresia unei camere aerisite. Cea mai recomandată este lumina albă, rece, care imită lumina naturală a soarelui (peste 5000K), pentru o atmosferă vibrantă care îți va spori energia și eficiența de lucru.

Fie că optezi pentru spoturile LED tip bară, rotabile, rotunde sau pătrate, poți consulta site-ul Bricolaj.ro dacă ai nevoie de opțiuni variate și ușor de instalat atât pentru interior, cât și pentru exterior.

  1. Grădină sau terasă

Folosește spoturile LED pentru a evidenția aspectul casei tale chiar și în afară. Le poți instala atât în apropierea plantelor și arbuștilor pentru a imita efectul hipnotizant al razelor lunii, cât și pentru a pune în evidență elemente de decor precum fântânile artizanale, băncuțele sau, de ce nu, piscina. Le poți distribui și de-a lungul potecilor până în pragul casei pentru o vizibilitate sporită pe timp de noapte. Opțiunile sunt nenumărate!

  1. Oriunde există obiecte de artă

Spoturile LED sunt adesea folosite, în special în muzee, pentru a accentua frumusețea exponatelor și a le așeza „în lumina reflectoarelor”. Un simplu tablou sau element arhitectural, fie că este în living, pe hol sau în bucătărie, conferă eleganță și versatilitate încăperii. Un corp de iluminat îi va evidenția și mai mult trăsăturile deosebite, va pune în valoare mobilierul, iar musafirii vor fi captivați.

  1. Cabina de duș

Când vine vorba de baie, corpurile de iluminat sunt în general amplasate în apropierea oglinzii, dar nici cabina de duș nu trebuie neglijată. O vizibilitate sporită este necesară pentru a reduce riscul accidentărilor, iar cea mai simplă și sigură metodă este instalarea unui spot LED central, pe tavan, deasupra cabinei de duș (sau a căzii).

Nu e greu să le găsești locul! Apelează însă la ajutorul unui expert odată ce te hotărăști să instalezi corpurile de iluminat, mai ales în baie sau în apropierea surselor de apă.

Sursa foto: Unsplash.com