Despre “ASTEROIZI ȘI SISTEMUL NOSTRU SOLAR“, la Muzeul Olteniei

628

Muzeul Olteniei – Secția de Științele Naturii organizează vineri, 12.07.2019, începând cu ora 12.00, în sala de conferințe a secției, din str. Popa Șapcă nr. 8, manifestarea cu titlul “ASTEROIZII SI SISTEMUL NOSTRU SOLAR” .
Acțiunea culturală va fi susținută de către dr. Afrodita Liliana Bălașa Boldea, profesor asociat la Universitatea din Craiova și cercetător științific în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” Bucuresti.
Despre astronomie ca știință, despre metodele moderne de predare în această ramură de cercetare, respectiv metoda investigației și metoda descoperirii prin cercetare științifică și utilizarea acestora în elaborarea proiectelor extracurriculare, despre importanța cercetării spațiale cosmice prin intermediul soft-urilor și utilizarea observatoarelor astronomice, cei interesați sunt invitați să afle mai multe prin participarea la această inedită manifestare culturală.
Considerată cea mai extinsă dintre științele naturii, astronomia studiază mișcările, structura și evoluția corpurilor cerești și a sistemelor formate de acestea, spațiul cosmic, pentru că totul înseamnă spațiu iar conferința va prezenta date despre Asteroizii proveniți din Centura de Asteroizi, dintre Planetele Marte si Jupiter și anume imagini obținute cu ajutorul telescopului Isaac Newton Telescope, INT din Insulele Canare, insula La Palma, Spania, date obținute de profesorul Ovidiu Văduvescu pentru aceste corpuri cerești, care trebuie să fie identificate și incluse în baza de date Minor Planet Center.
Astfel, au fost identificate obiecte, asteroizi, pentru care traiectoria poate fi determinată. Toate determinările, ulterioare realizate cu ajutorul studenților, au fost materializate în realizarea proiectelor didactice de predare-învățare, la disciplinele Practica pedagogică, respectiv la Didactica domeniului Științe ale Naturii