Din decembrie, se zboară direct de la Craiova la Bruxelles

3187

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, astăzi, un eveniment așteptat de foarte mult timp: lansarea rutei Craiova – Bruxelles. Zborurile pe noua rută vor fi operate chiar din această iarnă, mai precis din data de 15 decembrie.
„Ne vom implica în continuare în investițiile pe care Consiliul Județean Dolj le realizează pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, iar anul viitor vom începe lucrările de extindere a terminalelor de sosiri și plecări, lucrări cu o valoare estimată la circa opt milioane de euro, finanțare pe care o vom asigura din bugetul propriu al instituției noastre.
De asemenea, vom amenaja o nouă parcare pentru pasageri și, așa cum deja se știe, în curând vom construi și dota, printr-un proiect cu finanțare europeană, o unitate de pompieri în apropierea aeroportului. Aș mai adăuga faptul că în această săptămână traficul va depăși 300.000 de călători, o evoluție care ne determină să grăbim implementarea acestor măsuri”, a spus Ion Prioteasa la conferința organizată pentru acest eveniment.
În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse externe regulate către Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Tel Aviv și Köln, precum și zboruri estivale către Antalya.