Doi bărbați în arestul IPJ Dolj după ce s-a stabilit că furau de la firma la care lucrau și vindeau deșeurile pe drum

819

Doi bărbaţi bănuţi că ar fi sustras, de la societatea la care lucrau, 56.000 kg de deşeuri metalice, pe care apoi le-ar fi valorificat, au ajuns, ieri, în arestul IPJ Dolj pentru delapidare. Cei doi, care se ocupau cu transportul deșeurilor metalice, obișnuiau să oprească pe drum și să mai vândă din marfă, înainte de a ajunge la destinație. În acest fel, au creat un prejudiciu de aproximativ 58.000 lei. Unul dintre bărbaţi a fost prins în flagrant ieri de poliţişti.

Potrivit IPJ Dolj, ieri, 22 octombrie, polițisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare, au prins în flagrant un bărbat de 58 de ani, din comuna Brîncoveni, judeţul Olt, angajat în cadrul unei societăți comerciale specializate în colectarea și valorificarea deșeurilor feroase și neferoase, în timp ce a sustras și a încercat să valorifice cantitatea de 140 kg deșeuri.

Ca urmare a anchetei derulate anterior operaţiunii de prindere în flagrant, poliţiştii de la economic au mai pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat de 57 de ani, din Slatina, bănuit de săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că cei doi, în cursul anului 2018, ar fi sustras şi valorificat, în mod repetat, de la acelaşi operator economic, cantitatea de 56.000 kg de deşeuri metalice, în valoare de aproximativ 58.000 lei.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore cei doi bărbaţi şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare.