Doi craioveni în arest pentru proxenetism! Exploatau două tinere pe Centura de Nord a Craiovei

791

În cursul zilei de ieri, 24 mai, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Faţă de doi bărbaţi din Craiova a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, după cum anunță reprezentanții IPJ Dolj.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova s-a constatat faptul că unor tinere, care practică prostituţia pe Centura de Nord a municipiului Craiova, le este înlesnită această activitate de anumite persoane care beneficiază și de sumele de bani obţinute pentru raporturile sexuale practicate.

În aceste împrejurări, în cursul lunii august 2017, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Astfel, în urma anchetei desfăşurate, a fost documentată activitatea infracţională a doi bărbaţi, unul de 27 de ani, iar celălalt de 32 de ani, din Craiova. În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada iulie  2017 – mai  2018, au înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere de 19 ani, din Craiova, obţinând foloase materiale în urma acestei activităţi. În ziua de 24 mai 2018, în baza mandatelor emise de Judecătoria Craiova, au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele celor doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Cu ocazia percheziţiilor efectuate de poliţişti s-au ridicat mai multe înscrisuri (documente transfer bancar, anunţuri mica publicitate) şi sume de bani dobândite în urma activităţii infracţionale desfăşurate. În baza probatoriului administrat, faţă de persoanele în cauză a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată şi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. De asemenea, în cursul acestei zile, dosarul urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă a celor doi bărbaţi.