Dolj: Peste 200 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție anti Covid aplicate de oamenii legii

0
1128

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali şi reprezentanţi ITM au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Zilnic, la aceste activităţi au participat aproximativ 450 de efective.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, în ultimele 48 de ore au fost verificate aproximativ 230 de societăți comerciale, 280 de locaţii de interes, 500 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 7.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 50.000 de lei, din care 218 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ. Oamenii legii recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt interzise.  În plus, se recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri, anunță IPJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.